Dag 68 (Måndag)

God kväll!

Nu är det bara 21 dagar kvar tills vi reser hem. Jag kan inte fatta att snart åker vi hem. Det är blandade känslor just nu. En del av mig vill resa hem och en del vill stanna. Jag saknar det vardagliga, jobba, träna, städa, laga mat och sen sova. Men kommer absolut att sakna det livliga Tanzania.  Ingen dag är den andra lik. Tillbaka till stress, mode och skönhet. Den som har mest är bäst.

Jag kommer verkligen att sakna tiden tillsammans med mamma och lilla Keisha. Mamma har nog inte varit lyckligare och inte jag heller för den delen. Jag har saknat min mamma otroligt mycket. Jag uppskattar varje sekund med henne. Hon är glad, rolig och omtänksam. Hon är min mamma.

Jag tror att alla människor kan ändras. Mamma har gjort det. Genom att välja en annan livslinje så kan man förändras.

Nu när jag reser tillbaka så kan mamma och lilla keisha bo i ett nytt och tryggt hus. Jag tackar alla som har gjort detta möjligt för mig.
Den jag absolut ska tacka först av alla är min BIG BOSS Jan Edmund, intersport chefen i alta. Hoss han fick jag  mitt första jobb i Alta NORGE. Tack ska du ha!

Idag har vi inte gjort så mycket. På morgonen vid 10.00 så drog vi till Milimani City. Där hämtade vi bland annat ut våra bilder som vi lämnat in för framkallning. Bilderna blev väldigt bra.
Efter det drog vi och käkade hamburgare och drack kaffelatte. Sedan var det storhandling. Vi handlade mat inför veckan.
När vi handlade klart åkte vi hem. När jag kom hem kände jag mig åter igen hängig och dårlig. Det vara bara att lägga sig och sova. Men det blev inte så mycket sömn eftersom Tonje hela tiden ville ligga och prata. Vi låg och prata tills kvällen kom. Precis när det började bli mörk kom strömmen. Då var det dags att gå ned att laga Köttbitar. Mmmmm köttbitar med marinad.

Nu sitter vi med våra datorer och säger inget ord till varandra. Tänk hur snabbt man blir osocial när man sitter vid datorn.  Tur att strömmen kommer och går av och till. Faktiskt så gör det inte mig nåt så länge vi har ström på kvällarna;)

Idag blev det tyvärr inge fortsatt bygge på mamma hus. Byggaren Dennis har fått privata problem så han skulle idag resa bort och skulle inte komma hem förns på torsdag. På fredag kunde han åter igen börja arbeta.


Här får ni se gårdagens bilder från stranden!Jag köpte mig en kokosnöt. Jag har insett hur gått det är att dricka kokossaft och sedan sitta och gnaga på köttet.
Vi fick besök av min Kisskompis, kommer ni ihåg henne? Hon från bussen till Kisumo. Vi bjöd henne till att komma till Sunrise och det gjorde hon. Hennes namn är Juliet och är 21 år gammal. Mannen som ni ser här på bilden är en gammal kompis som vi har mött för ett par veckor sedan. Han ville gärna vara med på fototagningen. Klart ska alla få vara med på bild. Det är ju kämpe kosligt!Vår kära Ben the frog. Taxichauffören besökte stranden. Och han utförde världens show där nere på stranden. På den första bilden kan ni se honom hoppa och grejja. Den andra bilden så springer han fram och tillbaka. På den tredje bilden så gräver han ned sig i sanden. Där låg han i 15 minuter medans alla gick förbi och tittade på honom och tänkte. Är den här mannen riktigt frisk?!. På den fjärdebilden kör han hoppa grodan övning eller vad han nu höll på med. Passa nu på att dessa bilder tar vi på smyg.
Inte nog med det på den femte övningen så dansadade han till musiken som spelades på stranden.
Åhhh detta var ingen vacker syn. Varför han gjorde detta kan vi inte svara på. kanske är han stor försälskad i Tonje och försöker visa henne vilken man han är.
Efter att nästan ha skrattat ihjäl sig över den fanatsika roliga showen vår käre Ben the frog utförde så var det dags att ta sig ett glas rött.

Dag 66 STRAND DAG

Hej hej!

Igår var Tonje och lilla keisha på stranden. SUNRISE HOTEL. Mamma ville inte följa med  för hon skulle vara hemma och vakta sina kycklingar och höns.  Under veckan när hon har varit borta så har någon stulit hennes löpe höna. Det innebär att hon nu inte kan få fler kycklingar eller fler ägg.
En kyckling är vädrdefull. Det är mat och samttidigt ger den mer mat. Ja det finns tjuvar tilll allt!

När vi hade lämnat mamma bland alla hönsen så körde vi mot stranden.


Beach babe nummer ONE


Beach babe nummer 2. Jag sitter och läser Oprha tidning;)


Beach babe nummer 3. Här ligger Tonje och spanar in en killar
Hon tänker ska jag gå fram eller inte gå fram.....
Efter den underbara strand dagen så stannade vi till och köpte dessa två goda kokosnötter.
Under kvällen tog jag en och gick ned till grannen Sofia och vakten Hassan och bjöd dem på len kokosnöt.
Som ni ser hade jag på mig huvudlampan och det innebär att vi inte hade ström igår kväll.


under kvällen när vi satt ute vid balkongen så dök den här lilla djuret upp. Typ som en liten koala apa.
så söt så söt!


Dag 65 (Generatorn)

GOD FREDAG allesammans!

Dagens Namnsdag

Sigvard och Sigvert!

Jajamänsan idag kom vår Fundi (elektriker) med vår efterlängtade generator som vi skulle ha fått för över två månader sedan. Herregud vad allting ska ta så lång tid.


Här kan ni se vad vi har längtat efter och som betyder allt när
det gäller liv och rörelsen i huset!


Här kan ni se vår FUNDI som kom med Generatorn.
Han står och posar vid arbetstiden! STRIKE A POSE!Jag ville också göra en STRIKE A POSE vid Motorcyckeln som han åkte i.
Posen blev konstig för att jag precis brände mig på röret där nere=(
AAuuoth...

Det var den goda nyheten. Den dåliga nyheten att vi inte kan koppla till generator och få den att fungera idag. För vi har inga kablar till att koppla in den med. Tack mammachina att du äntligen ger oss generatorn men vi kan inte använda den. Vad hade du tänkt att vi ska säga. Åh vad bra att den är här nu, så kan vi ju faktiskt se att den finns och står här.

Vi begär ingen mer en ström. Hon förstår verkligen inte det. Hon sender Fundin (elekriken) till att tala om för oss att vi måste åka till Kariako och köpa kabblarna. Kariako av alla farliga ställen. Karako är ett eländigt kaos ställe. Tjuvar överallt och hon menar att vi två flickor ska springa runt där och leta efter att par kablar som vi inte ens vet namnet på.

Nej, nej, nej! Vi bad vår kära Fundi istället att handla kablarna åt oss. Vi gav han så mycket han skulle ha för att handla skiten. 15000 TSH för tre kablar. Nu får vi bara vänta och se om han någonsin kommer tillbaka med kablarna.


Dagens bild påTonje och mig;)


Klockan 09.00 kom vår kära taxi chaufför Ben Benny the Frog. Idag var det dags att besöka Milimani city. Vi skulle idag framkalla bilder. Bilder till mamma och lilla keisha. Jag tänkte laga ett litet fotoalbum till dem. Mamma skulle verkligen uppskatta lite nya uppdaterade bilder.

När vi kom hem från Milimani city hade vi ingen ström som vanligt. Ingen Fundi hade kommit förbi med kablarna som han skulle köpa. Generator stod bara där nere vid ingången och väntade på att bli använd.

Jag ringde genast till Fundi och frågade vad i all världens han höll hus. Han svarade bara att inga butiker var öppna idag så han fick inte tag i några kablar idag. Men imorgon skulle han försöka åka och sedan komma med dem tidigt på morgonen. Bäst för han sa jag bara, annars annars…I KNOW WHERE YOU LIVE.

Hur som helst så har vi inte gjort ett skit  idag. Dagen har bara rullat på och vi njuter av den tiden vi har kvar. Jag hoppas att vi snart kan starta med bygget till mamma igen. Fönster, dörrar och att bygga ett rum färdigt så att mamma och lilla Keisha kan få bo där innan vi reser.


Bild på mig och Shimba!

Nu är klockan 23.00 här nere. Dags att gå och lägga sig en sådan fredagskväll. Musiken spelas för full rulle på andra sidan gatan. I natt ska jag sova med hörproppar annars tror jag att jag bli galen.

Ni får ha en mysig fredagskväll. Ni som festar. FESTA LOSS!

God natt!


Dag 64 Torsdag

God kvällens!

Ingen kväll är den andra lik. Nu ligger vi här och vi har ingen ström och ingen vatten. Mammachina som vi hyr detta hopplösa hus ifrån har lovat oss en generator sedan dag en. När strömmen då går ska vi kunna sätta på en generator och använda den. Vi har nu bott här i snart tre månader och vi har inte sett någon generator. Idag har jag åter igen ringt och ringt till mannen som har den. Vi kallar han för fundi som betyder rörmokare/elektriker. Vad han nu är så ska han fan med komma och ordna det. Jag är så trött på att ha det såhär. Om man har lovat en sak så ska man väl hålla till det.

Idag har det vart varmt som bara den. Vi vaknade cirka 08.00 tiden. Käkade frukost sedan var det dags att tvätta. Jag var tvungen att tvätta alla våra kläder rena. För igår kväll upptäckte jag att jag hade mask i magen. Det kliade som fn i anal hålet. Ursäkta mitt språk men det var för jävligt.

Hur jag upptäckte att det var mask ska jag nog inte tala om för er. Det behåller jag för mig själv. Nästan med detsamma så tog jag tabletter som jag tur hade tagit med mig. Efter någon halv timme, timme så var det över. SUPER TABLETTER!

Nu är alla kläder tvättade och hoppas nu inte att maskarna besöker Tonjes analhål också. Efter att ha tvättat alla kläder så var jag helt utmattad. Därför gick jag och la mig vid sidan av Tonje som redan låg och sov med hörlurarna på och filmen som var i fullgång på datorn. Filmen måste ha vart en katastrof.


Mbagalas Vackraste tjejer;) Yes Indeed

När vi hade sovit en timme och alarmen väckte oss till liv var det dags att gå till mamma. Hon skulle idag laga vår efterlängtade Banangryta till oss. När vi kom dit så var hon i full fart med matlagningen. Och efter några minuter blev maten klar och det var dags att hugga in. Jag åt tills jag nästan sprack.

Det blev åter igen en lugn och avslappnad dag. Ikväll har vi bara suttit där nere med grannen Sofia och vakten Hassan. Jag passade idag på att visa henne en före och efter bild på hundarna. Efter att ha sett skillnaden hoppas hon förstår hur illa de var ute. Jag försökte förklara för henne att hundarna behöver mat inte gröt blandat med vatten.


Detta är före bilden på Tembo. Här kan man se hur mager hon var


Idag ser hon ut såhär. Tjock och söt ;)


Egentligen är allt detta mammachinas fel. Hon är ägare av hundarna och tjänar otroligt mycket pengar men ändå så köper hon inte mat till sina egna hundar. I Sverige hade hon blivit fängslad när hon behadlar djur på detta sätt. Det är djurplågeri. Men eftersom de inte har regler här nere afrika så bryr de sig inte.

Nu ska jag försöka att sova. Efter den där bomb händelsen så har både jag och Tonje haft svårt att slappna av på nätterna. I natt vakna vi bägge två av olika ljud här och där, Som vi hörde. Vi har blivit väldigt känsliga över ljud som vi inte vet vad det är. Kommer vi någonsin att sova avslappnad efter en sådan händelse.

Jag har packat ner alla mina viktiga saker i väskan. För om det skulle hända igen så är det bara att ta min pick pack och springa härifrån.

God natt!


Dag 63 Onsdag

Hej hej!

DAGENS NAMSDAG:

Torsten och Torun. Ett stort grattis till er<3

Idag har det vart åter till den gamla dagar. Man har vaknat upp i den så kallad "sköna" sängen. Gick ned för att koka mig morgonens gröt. Men nej då vår gas var tom så det gick ej att koka gröt denna morgon. Och inget annat fanns på menyn. Klockan 10.00 kom Vår kära Chaufför Ben.

Först handlade vi en ny dunke med gas. Vi bytte ut den gamla och fick en ny. Sedan drog vi för att handla mat.
Vi drog till vår favvorit matbutik. SHOPRITE.

Idag skulle jag laga mat till familjen så jag handlade köttfärsås och potatis.
När vi kom hem så fanns det självklart ingen ström. Vi verkar alltid ha otur när vi handlar mat. Finns aldrig någon ström. Ingen ström ingen mat. Köttet blir ju förstörd med en gång.


Jag är en mästare på att laga mat ;)


Men som tur är  så har vi ett större kyleskåp som vi använder till köttprodukterna. Eftersom den är större än den  så håller den kyla mycket längre.


Idag så lagade jag maten hemma hos oss och sedan så tog vi med maten till mamma och lilla Keisha. De var otroligt hungriga och åt upp allting.

Det kändes skönt att spendera tid tillsammans med mamma och lilla keisha igen.

På vägen hem så mötte vi på vår gamla vän Abdul. Minns ni han som vi argumenterade om Kristendomen? Om ni inte minns så kan jag nämna att han är inte helt go i hode som man säger på norska.
Vi har träffat på han ett par gånger efter det och han verkar helt knäpp.

Tillbaka till att vi var på väg hem. Vi såg han ett par meter ifrån. Han låtsades att inte se oss.
Men vi ser att i handen är en machete. En machete är en stor stor kniv.
( Herregud vad hade han tänkt att göra med den, tänkte jag för mig själv. Ska han skära oss i bitar nu när vi går förbi?)

Han står och typ och introducerar den till några vänner som sitter ned medans han står up. När vi kommer närmare så säger han

- I WILL CUT YOU!!
hahahha så skrattade han

Detta gör han mot Tonje. Tonje går raskt och förbannan framåt. Jag stannar till och säger åt honom men en rädd röst att sådär gör man inte mot folk.

- Åhh I JUST JOKING. I WILL NOT DO IT BECAUSE IM NOT IN A MOOD TODAY!

Vad i skjuttsingen mennade han med IM NOT IN A MOOD TODAY.

Jag säger bara en sak, den snubben ska vi hålla oss långt borta ifrån. Jag och Tonje anar nu att den killen kan få förs sig att göra något dumt. Vad tror ni?

När vi äntligen kom hem kunde vi slappna av. Men ström det hade vi inte. Köttet är nu kanske bara att kasta tänkte jag. Men vid 19.00 tiden kom den tillbaka men lika snabbt försvann den igen.
Moses vår granne fixade en kod till en liten generator som vi har här nere. Jag tryckte in koden sedan kom strömmen. Nu sitter jag här ute vid balkongen och ute lyset är på. Musiken vid puben inte så långt härifrån spelar musik som vanligt. ITS HORRIBLE!

Hundarna ligger under mitt bord. De är mätta och belåtna. Idag gav jag dem den gamla ANJOVIS burken från i jul som pappa tog med sig från Sverige. Sorry pappsen men den var tvungen att gå till Hundarna. Det stank inte direkt HUGO BOSS av den. Tror nästan att jag hade dött och jag hade käkat den.

Nu ska jag lägga mig sova. Imorgon är den en ny dag.

Först ska jag laga mig två tunfisk mackor!

God natt!

Dag 61 och 62 (bussresan)

Godkväll!

Igår kväll klockan 20.00 startade vi resan mot Tanzania och vi nådde fram idag klockan 22.00.


Just nu ligger jag i min sänge i Tanzania Mbagala. Det känns så himla skönt att komma hem helskinnad. Jag har suttit i bussen i 26 timmar. Blir nog inte att åka mer bussresa på ett tag. Men jag är tacksam att hela resan gick bra. Förutom att en av Tonjes  Mp3  spelare som jag fick låna blev stulen. Vi anade att det måste ha vart någon i bussen som hade snott den. Jag frågade runt till de flesta men ingen hade sett till den. Det var inte mycket vi kunde göra åt saken.

Nu ska jag bara sova  tröttare kan man inte bli. Imorgon blir det att åka och handla in mat och sedan träffa mammsen under dagen.

God natt!


Nej jag är inte hög men det är bara så skönt att få kissa...


Dag 60 Träffa Rolex

Hej hej!

Idag på morgonen blev vi hämtade av Plan. Plan är en Norsk organisations grupp som är ansvariga för fadder hjälpen över hela afrika. De hjälper de fattigaste människor i en by. De hjälper dem bland annat med utveckling. Så som skola, jobb och sjukdomar.

Tonje har haft ett fadder barn hos dem i 4 år. Till en flicka som heter Rolex. Hon är idag snart som 5 år. För ett år sedan berättade Tonje att hon skulle komma och beöka Rolex och byn. Och i ett år har byn väntat och planlagt allt för oss.


Här kan ni se dem bägge två Tonje och söta Rolex

Idag fick hon äntligen träffa lilla Rolex plus familj och vänner. Det blev en ära för mig att följa med. Dessutom så visades det sig att Tonje var den första faddern  att besöka byn någonsin.

Stället byn låg på var en bit att köra. När vi kom fram så parkerade vi bilen vid skolan som Rolex gick i. Där fick vi möta alla medarbetare som jobbar i plan. Det var cirka 5.-6 gubbar. Alla var klädda i den finaste kostymen.

Efter att ha presenterat oss och fått schemat för dagen var det dags att möta Rolex med familj. Vi gick ned mot byn.

När vi kom fram så fick vi först träffa pappan. Han stod och pratade med en snubbe. Till slut fick han ”SYN” och han hälsade på oss.  Därefter visade han oss huset där Mamma och Rolex befann sig i. Huset var litet och det var som ett litet mörkt krypin. Men det var väldigt mysigt. Hon hade lagt de finaste överdragen på stolar och bord.


Här sitter vi,Tonje, Rolex,mamman och Jag!

Jag, Tonje och hela crew fick gå in och sätta sig. Brevid mig satt Rolex mamma, Rolex och hennes yngsta son p
å 1 år. Mamman har nu tre barn. En flicka och två pojkar och hon är bara 21 år.Vi satt inne i huset en stund och pratade och lärde känna familjen. Mamman bjöd på dricka, te och shapati som jag satt och mumsade i mig. Sedan blev det dags fotgrafering.


 Tonje med familjen och jag fick´vara med på bild.

Efter besöket gick vi tillbaka till skolan. Där mötte vi upp läraren och vatmästaren. De visade oss de olika klassrummen. Klassrummen var uppdelade från 1-7 klass.Sedan bjöd de in oss med sång och dans. Barnen sjöng och dansade och det fanns två gubbar som stod och trummade och spelade gitarr. Det var fantastiskt att jag fick tårar i ögonen. Jag och Tonje fick sätta oss centralt mot alla så att alla kunde se oss. Har aldrig känt mig så utittad i hela mitt liv.

De spelade musik och till och med ropade upp oss för dans. Självklart tackar jag inte nej till dans. Jag hoppade upp där och dansade som aldrig förr;) YeehaaDe avbröt dansen en stund och började presentera och prata om att de var tacksamma för att vi var här. Till slut blev det alltför mycket prat och alla hade något att säga. Till slut blev vi tillsagda att presentera oss själva. Sedan blev det sång och dans igen. Under dans uppträdande fick vi varsina hattar som de hade lagat åt oss. Alla barnen skrattade åt oss när vi hade på oss dem. Vi måste ha sett hel knäppa ut i dem, i alla fall jag i den gigantiska hatten.

Vid avslutningen av det hela blev vi bjudna på mat och dricka. Sedan var det dags att säga farväl, hejdå och lycka till.

Jag tycker det är fantatiskt, otroligt, omtänksamt av människor som Tonje faktiskt bryr sig. Det hon gör hjälper inte bara ett barn utan hela byn blir en del av kakan. Utan sådana människor finns det ingen hopp för dem. Jag är verkligen glad över att se hur en hel by kan vara så tacksamma för det lilla det faktiskt får.

Jag hoppas på att byn kommer att förbättras och människorna kommer att leva i bättre tillstånd än vad det gör nu. De har just nu två stycken skol byggnader som är på väg upp. En är från regeringen och en från Plan. Om en snar framtid så tror jag att de kommer att vara färdigbyggda.

ÖGAT KAN SE MEN VERKLIGHETEN KAN FÖRTRÄNGAST!

Fattigdomen är extrem än extremt. Det är tuffare att vara fattig nu än förr. De physika gör människorna svaga. Det vet att det finns en bättre värld ett bättre liv.

De rika vill bara se det goda. De vill inte inse att det onda finns. Om jag vore rik skulle jag vilja göra så mycket mer. Detta är för att jag ser!

De har inte valt att leva som det gör. Med en hjälpande hand så kan de bli precis som du!

Livet är orättvist men ingen har valt att leva sådan!

 

 


Dag 59 Kisumo Sunset Hotel

DAGENS NAMSDAG

Gabriella och Ella!

Efter gårdagens 22 timmar resa så tog vi en lång sovmorgon. Men kunde inte sova längre än till 11.00. Eftersom jag vaknade av hungern. Vi gick ned till restaurangen som de hade där nere och beställde varsin sandwich.

När vi hade käkat färdigt var vi tvungna att checka in staden kisumo. Kisumo har cirka 1 miljon invånare och ligger 6 timmar från Nairobi.

Vi kunde äntligen gå, ta en TUK TUK en slags moped eller ta cykeltransport. Men vi valde att gå.

Vi hann inte alls gå så långt innan vi mötte på två unga pojkar en på 13 års ålder och en på 10 kanske. De attackerade oss och vill ha pengar från oss. Vi sa bara TOKA TOKA som betyder ge er iväg. Den äldsta frågade om jag var Virgin, såklart svarade jag inte på det och bad han försvinna. De var verkligen vidriga.

En TUK TUK kom körandes förbi och stannade. Han såg att vi befann oss i en obehaglig situation. Vi hoppade på hans TUK TUK och körde iväg oss mot City of Kisumo.

Vi stannade först till en bank där vi kunde ta ut pengar till Hotellet sedan gick vi till Supermarket för att handla godis. Jag blev extremt godis sugen. Vi köpte oss en bunt med godis och sedan åkte vi TUK TUK tillbaka till hotellet.

När klockan blev 20.00 åkte vi tillbaka till City of Kisumo för att hämta upp mitt saknade bagage som jag var tvungen att vänta på. Hela dagen har jag gått med samma kläder.

Men när vi väl kom dit så hade bussen inte kommit. Vi fick besked om att bussen var 6 timmar försenad och bussen skulle inte komma fram förens Klockan 02.00 inatt. Allt var på grund av tullen och säkerhetskontrollen.

Jag trodde nu aldrig jag skulle få tillbaka min resväska. Men de sa att väskan var i säkert behåll och jag kommer att få den så fort bussen kommer fram. Jag bad dem snällt att komma med väskan till hotellet eftersom jag inte vill åka in igen klockan 02.00. Han mannen vi pratade med var villig att hjälpa mig och komma med resväskan till hotellet inatt.

När vi hade väntat i en halvtimme så åkte vi tillbaka till hotellet igen. Mitt humör var på noll. Kunde inte sluta tänka på min resväska. Skulle jag få tllbaka den.

Under hela kvällen så ringde jag mannen från bussbolaget och hörde om bussen hade kommit. Hela natten låg jag vaken. Vid 02.00 ringde han till slut och sa att han var utanför hotellet.

Jag gick ned för att möta upp mannen och tog min resväska. Jag tackade så mycket och sedan gick jag upp till rummet igen. Åhh jag var så glad för att se min väska igen.

Senare kunde jag gott somna in!

 


Dag 58 Fredag (Kenya-Kisumo)

Natten på Terminale hotel blev kort. Men tackgode gud för det. Man hörde bussar köra och tuta hela natten. Klockan 04.45kvev jag upp. Tog mig en snabb dusch sedan vara det dags att gå mot bussen. Ute var det mörkt och folk överallt. Vakten till hotellet som var en äldre man vilje gärna hjälpa och följa oss till bussen. Det fanns bussar överallt så det var inte så lätt att hitta den vi skulle hoppa på. Flera galna män kom fram och ville hjälpa oss att hitta bussen. En man försökte till och med få oss att hoppa i en helt annan buss. Nej sa vi, vi har betalt för den här bussen vi ska ta. Till slut hittade vi bussen. Bussen hette Kampala coach bus. En röd buss med massa ljus på.

Vi hade räknat med att resan skulle ta 14 timmar från Dar es salaam till Kisumo som ligger i Kenya. Men resan tog 22 timmar. Det var en mardröm. Bussen hade ingen toalett och alla som känner mig väl vet hur ofta jag springer på toaletten. Busssahuffören var vid ett tillfälle inte glad när jag bad han att stanna för det var kris. Han sa bara att jag fick vänta tills vi kom till Arusha. En timmes väntan. Det var bara att somna in och drömma om torra drömmar. För ett ögonblick ville jag nästan kissa i bussen.

När det gäller mat så stannade vi bara en gång. Lyckligtvis behövde vi inte betala för maten den ingick i våra biljetter. Den saken var ju bra.

När vi kom till gränsen till Kenya var alla tvungna att hoppa av och skriva in sig. Människorna vid gränsen var galna. Och det kryllade av tjuvar. En man kom fram till oss när vi stod i registrerings kön och frågade om vårt bagage var inne i bussen eller under bussen. Mannen var klädd i blå t-shirt och verkade inte jobba för bolaget jag reste med. För att jag ville undvika att de skulle checka min resväska talade jag om för dem att jag hade resväskan inne i bussen.

 

Resan fortsatte. Timmarna bara gick och gick. Det började bli mörkt. Till slut kom vi fram till Nairobi och där skulle vi stå en stund. I Nairobi bad jag en tjej som jag kallade min ”Kisskompis”. Vi bägge sprang mest på toaletten. Jag bad henne om hon kunde hjälpa oss med att växla in TSH till KSH om hon hade. Men hon hade knappt så mycket men hon skulle gärna hjälpa oss.

Hon menade att det var bäst att växla in pengar i Nairobi. I kusimo skulle det kanske vara omöjligt att få tag i Automat eller växelbutik mitt på natten klockan 03.00.

Hon jag och en annan pojke från bolaget jag reste med sprang till en växel automat. Jag växlade in 50.000 TSH och fick tillbaka 2.500 KSH. KHS är mycket mer värd än TSH.

När vi sprang tillbaka så passade jag på att köpa en hel grillad kyckling. Vi hade många timmar kvar så jag var tvungen att köpa något att äta.

Tonje som satt kvar i bussen hade varit orolig som fan när jag var borta. Hon trodde att några banditer hade tagit mig. När hon såg mig så GRÄT HON sedan KYSSTE HON OCH KRAMDE MIG….ok där överdrev jag kanske lite;)

Hon blev mest glad för att jag hade köpt med mat. När bussen äntligen började rulla igen så satt vi igång med att mumsa i oss kycklingen. Folk sov och snarkade medans vi satt och mumsade i oss hela kycklingen. En dam som kände att det började lukta kyckling över hela bussen sprayade på hennes ”GUDOMLIGA GOA ”parfym. Lukten blev då bara ännu värre.

Efter maten så var det bara att lägga so och sova. Vi hade nu 5 timmar kvar. Den nya chauffören vi fick från Nairobi körde fort som bara den. Till slut sa många passagerna ifrån och han saktade ned.

Klockan 04.00 var vi äntligen framme i Kisumo efter över 20 timmars resa. Resan hade gott kanon bra. Men självklart ska det ske något till slut. När jag hoppade av bussen väntade jag på att någon skulle hjälpa mig med att få ut mitt bagage. När ingen kom och hjälpte mig skulle jag göra det själv. En lång och svart kille kommer och säger till mig. YOU can not open that door. Mannen som jobbar i bussen kommer fram till mig och säger att jag i keyna gränsen sa att jag inte hade något bagage nere i luckan bussen.

Va! JOO det har jag väl visst. Min väska ligger där. Han avbryter mig och säger att han kom fram till mig i vid kenya gränsen och frågade om jag hade mitt bagage nere eller inne i bussen.

Jag svarade då att det inte var han som frågade mig utan mannen med den blå T-shirt. Jag så då nej för att jag inte ville att någon främling skulle kolla igenom inne i min väska.

Men i alla fall nu kunde de abslolut inte öppna den luckan för polisen hade kontrollerat alla saker inne i luckan. Och det var inte lov att öppna den luckan. Jag skulle få vänta tills imorgon kväll när bussen återkommer tillbaka till Kisumo.

De skrev ned alla mina uppgifter om väskan sedan ringde de en taxi åt oss. Taxi var inte någon vit bil med en taxi skylt. Utan en liten pikipiki som jag har längtat efter till att få åka i. Pikipiki är en liten moped. Mitt i natten sitter vi i det mest otryggaste transportmedel mitt ute i ingenstans. Men tryggt kom vi fram till Sunset hotellet till slut och vi kunde betala Taxin i KSH. 150 KSH.

Receptionisten låg och sov när vi kom. Vakten fick gå in i rummet och väcka honom. Vi bad om ursäkt att vi kom så sent. Vi hade bokat att vi skulle checka in klockan 23.00 men vi kom 04.00 men vi skyllde på bussresan.

God natt!


Dag 57 Torsdag!

Kom inte upp från sängen förns klockan 8.30 idag. Inatt har jag inte kunnat sovit en blund efter gårdagens explsion. Vaknade klockan 03.00 av att jag såg ut ljus. Ljuset verkade bara bli större och större. Väckte Tonje och hon sa att det var ju bara en stjärna. Till slut så kunde jag somna i några timmar. men kände det när jag vakna att jag inte alls har sovit bra.

När jag vaknade gick jag ned för att koka gröt. Kan fortfarande inte fatta vad som hände igår. Fick senare ett samtal från mamma och hon ville att vi skulle komma. Vi käkade vår fruksot sedan gick vi mot mamma.

Vår kära Dennis byggaren var också här. Vi satt allihoppa under mammas passion träd och käkade på en frukt som hon bjöd på. Vi började prata om explosionen som var igår. Mamma hade legat och sovit medans allt höll på. hon hade i det minsta taget inte varit orolig över situationen.

Dennis vår byggare började tala om bomben och han trodde inte att det var ett tekniskt fel. Det har hänt förr och varför skulle samma sak ske igen. Han menade på att armen vill ha  bort de gamla bomberna för att sedan få det nya bomberna?!hmm.  Hur järnskadad kan de bli om de skulle göra en sådan grej.
Jag tror faktiskt inte på det. Vilket land skulle vilja spränga bomber i luften för miljarder kronor pengar. Va!?

Jag har ingen aning om vad som har hänt men jag hoppas det inte händer igen.

Efter att ha vart hos mamma under förmiddagen så gick vi hemåt för att packa och äta lite mat. Åt idag min första TONFISK MACKA som jag inte har ätit på år och dar. Sedan var det packning och städning som gällde. Klockan 16.00 kom vår KÄRA Ben och hämtade upp oss och körde oss till Bussterminalen.

Nu ligger vi här på hotelrummet. Utanför höres det som att det är bussfestival. De tutar och hojtar överallt. Tror inte det blir någon sömn inatt heller eller?

God natt!HÄRLIGA LIVET!


Dag 56 ( Kvällens Explosion )

Vi ligger i sängen och kollar på Tangeled. En väldigt roligt Disney film. Under vår stund när vi nästan skrattar ihäl oss sker det mest oväntande. Jag var inne i min lilla disney film och Tonje påpekar att hon hörde ett bomb ljud. Det där lät fan som ett bomb ljud säger hon. Vi skruvar ned ljudet på filmen och lyssnar. Det kan inte vara en bomd säger jag, det måste vara åskan som är på väg. Vi fortsätter att se på film men under några minuter till smäller det igen. Denna gång kom det flera smällar på samma gång.

Jag som vanligt börjar fantisera tänk om det är en gigantiskt dinosarie. Den kommer bara närmara och närmare med sina gigantiska steg. Kommer jag att få se ett odjur utanför mitt fönster?? Vart ska jag ta vägen. Ska jag gömma mig under sängen ropar jag till Tonje.

När vi ser det stora röda ljuset inser jag att detta inte kan vara en Dinosarie. Herre min skapare det är en bomb.
Jag springer ned till min granne Sofia och ropar vad det är för något. Både sofia och vakten Hassan påpekar att det är ett flyg. Ett flyg! skojjar ni med mig eller!?

Jag springer upp igen till rummet tar upp filmkameran och spelar in oljudet medans Tonje ringer sin mamma. Sedan ringer jag min styvmamma Erika. Smällarna började nu bli riktigt starka. Erika säger i telefon att hon inte har sett men bara hört ett odjud. Hon menade att det var en stor storm på väg.

STORM!! nej, nej ,nej det här var minsan inte någon storm. Efter en stund ropande i telefon lägger vi til slut på. Hon sa att hon skulle höra på radio om vad det faktiskt pågick och sedan återkomma. Men vad vi än gjorde skulle vi inte gå ut. Ute var det farligt att springa för två flickor som mig och Tonje.
Efter en stund hör vi grannen Sofia ropa från trappan där nere. BOMBE BOMBE på Swahilli. Allt Erika sa om att vi skulle stanna inne i huset försvann...HÄR tänker jag inte stanna

Jag och Tonje fick panik. Herregud vart ska vi ta oss till. Hassan vår vakt ber oss att komma ned. Vi var tvungna att sticka från huset. Om bomben smäller kan huset rasa på oss. I farten slänger jag på mig mina skor och lyckligvis hade jag packat ner alla mina värde saker som pass och pengar i min ryggsäck. För imorgon drar vi till Kenya. Jag slänge på mig ryggsäcken och datorn fick ligga kvar i sängen hade inte tid att ta med den....

Vi springer ner ut mot grinden. Hundarna skäller som aldrig förr. Stakars hundarna tänkte jag. Men någonting sa mig att hundarna skulle klara sig bra. Det var väl min själv egoism som talade. Jag bekymmrade inte så mycket på det för mina tankar var bara  fokuserad på bomben. Kommer den att träffa oss?Kommer jag att dö idag.

Medans vi springer efter Hassan och Sofia så känner jag hur bomben bara släller starkare och starkare. Samtidigt som jag springer mot den stora vägen försöker jag desperat ringa Erika. Men täckningen är dårlig och kommer inte fram. 

Bomben blev bara starkare och kom närmare och närmare. Vi rörde oss mer och mer mot vägen. Människor var överallt och försökte fly. En del människor satt bara utanför deras hem på marken och en del människor var lugna som bara den. Jag fick syn på en man som rökte en cigarett. Han hade en vit T-shirt. Han kollade mot oss och ropade mzungo HOW ARE YOU och skrattade åt oss för vi var så uppjagade.

Under vår flykt från bomben så stannade vi till på ett ställe. Här menade vår vakt Hassan att det skulle vara bra.
Jag och Tonje ville inte bara sitta still och vänta på att vi skulle dö. Vi ville gå bort från allt.
Vi fick båda panik. Vi visste ingenting om vad som pågick. Vi hörde bara att smällarna bara blev högre och högre. Folk försökte verkligen att lugna ned oss.

Angående om vad som igentligen skedde hade en del hört på radio att det hade skett ett tekniskt fel på armen som låg en bit utanför Mbagala där vi bor. Det tekniska felet gjorde att en brand startadesoch utlöste alla bomber som befann sig i armen. Det var absolut igen terrorism.

Ingen visste inte riktigt om vad som pågick. Men en sak var det ialfall absolut säker på att bomben inte skulle komma till Mbagala. Stället bomben utlösdes var när flygplasten och låg en bit utanför Mbagala.

En man som hela kvällen försökte lunga ner oss nämde att samma sak har skett för två år sedan i Mbagala. Bomberna utlösdes och männiksorna var tvunnga att fly. Men att denna gång var det inte ens i närheten av Mbagala där vi befinner oss. Han nämnde också att det inte var en attack, för om det hade varit en attack hade bomberna släppt från luften och överallt.

Hela situationen vara bara så overklig. Jag flyr från bomben. Kommer jag att dö ikväll.
Jag sätter mig ned på marken kollar igenom min telefonlista på telefonen. Men jag ser inga nummer. 
Snart smäller det tänker jag och jag kan fan inte göra någonting åt saken. Jag kan bara sitta här antingen överlever jag eller så överlever jag inte.

Jag hade ingen hopp...

Till slut så märkte vi att bomberna inte kom närmare. Bara att de small som bara den. Men om detta var ett tekninskt fel eller en terror var vi inte säkra. Om det var en terror måste vi resa hem IMORGON. Den saken var klar!
Folk försökte förklara det mesta för oss men ingen kan knappt engelska och vi kan bara enstaka ord swhahilli.
Vi befann oss i en hopplös situation som sagt...

Efter någon timme av hopplöshet så började bomberna att släppa. En man sa att om en timme eller två så var smällarna borta helt. Han hade rätt ocn när bomberna blev svagare ville jag gå tillbaka mot huset. Kände mig inte alls trygg ute bland alla människor som stirrade. 

Jag och Tonje gick i hand i hand. Båda var i chocktillstånd. Vissa männ blev helt galna för att se en viting mitt på natten. Och utan vår Vakt Hassan så hade någon av dem säkert utnyttjat vår situation. Hellre att bli dödad av en bomd en att bli sexuellt utnyttjad. Det kan jag tala om för er.

När vi började närma oss vårt hus kunde vi höra hundarna. De skällde och skällde. Tack och lov att de var ok. Lamporna var tända i huset strömmen hade kommit under det hela kaoset. Min dator låg kvar i sängen ingen hade brutit sig in och tagit den. Trots att grinden var öppen.

Jag la mig i sängen. Tårana bara rann. Jag har aldrig vart så rädd i hela mitt liv.  Jag kunde fortfarande höra smällarna utanför mitt fönster...

Jag och Tonje la oss i sängen. Ingen av oss vågade att sova. vi låg och såg på film nästan hela natten.
När jag väl fick mig en blund så ´vaknade jag av lilla minsta ljud.

Jag är tacksam att jag kunde återvända och lägga mig i sängen igen.

Dag 56 (Onsdag)

Hej hej!

GRATTIS PÅ NAMNSDADEN JULIA OCH JULIUS

Idag är vi helt utvilade vi har sovit från igår förmiddag till idag klockan 06.00.
 Igår när jag vaknade upp så hade jag feber och mådde illa. Hade under natten besökt toaletten ett par gånger. När vi kom hem igår efter att ha handlat mat var det bara att äta och sedan lägga sig och sova. Det var en perfect sovedag. Ute så åskade och ösregnade det. Det blev väldigt mysigt att krypa ned och se på film och sedan somna in. Filmen vi såg hette THE WAY OF LIFE. En romantiskt komedi. Tummen upp för den;).
Efter filmen somnade vi. Vi sov till klockan 22.00 på kvällen då var vi båda hungriga så vi åt mat som vi hade handlat och sedan la vi oss igen.


Jag bad Tonje att ta blid på mig när jag ligger och är sjuk i sängen!!

När jag vaknade upp idag klockan 06.00 imorse hade jag ont i hela kroppen för att jag hade sovit så länge.
Men mer utvilad har jag aldrig känt mig. Dessutom så mådde jag mycket bättre. Tonje vaknade strax efteråt och vi körde igång med storstädning.

Jag började med att städa rent kylskåpet. Det såg förjävligt ut. Medans vi  har varit borta i fyra dagar har strömmen tydligen varit borta väldigt länge. Allt i kylskåpet hade liksom smält och det hade bildades en massa vatten och skit.


Såhär såg kylskåpet ut när vi kom hem i måndags! Men jag tycker inte det ser så väsrt ut, det är ju mat. Jag kunde gärna ha slickat bort det...


Nu ser kylskåpet nästan äckligt rent ut!! Bra jobbat Erica;)

 
Jag blev helt slut efter storstädningen.Men nu är lägenheten rent och "fräscht".
Det firade vi med en skål med gröt!

Under städningen så hittade vi Tonjes Valentin. Han har igår kväll blivit klämd i dörren!
Stakars liten!

Desto mindre desto bra. Det krylar av ödlor i vår lägenhet!
Från små som myror till stora som monster..

Nu ska vi börja knalla mot mamma. Längesedan jag såg henne nu.
Hoppas hon har lagat en god mat.

Hörs ikväll!
Dag 54 Tillbaka mot Dar! 14/2

GLAD ALLA HJÄRTNS DAG ALLESAMMANS!

När vi vaknade upp på hotellet i morse var det packning som gällde. Klockan 10.00 var det utcheckning. Jag stod upp vid 7.30 och packade ner allting sedan gick jag ner till frukosten. Tog mig först en kopp kaffe och sedan blev det att slänga i sig frukosten. Medans jag satt och njöt med min frukost så dyker managern upp. Han fågade oss om vi haft en lugn och tyst natt. Jag svarade att natten hade varit ovanligt lung. Hoppas han var generad efter gårdagens påhopp.

Jag tycker ärligt att den han gör är fel att jag blir förbannad. Hur kan man behandla sina arbetskamrater på det sättet. Det är meningen att han ska vara en managern och inte någon sex gud. Jag hoppas verkligen att han får sparken snart. Eller att de kommer en ny ägare, för just nu tror jag inte att det går så bra för dem.

När vi checkade ut vid 10.00 sa vi hejdå och lycka till i framtiden. Manegern gav oss ett Italienskt goodbye kramoch kyss sedan stack vi därifrån.

Vi gick och efteråt till ett cafe. Vi elva tiden träffadevi Mercy, Benedicte och lilla Monny. Vi satte oss vi ett annat cafe. Vi tog en gruppbild på alla oss tillsammans. Jag hoppas verkligen att jag få träffa dem bägge två igen i framtiden.


Mercy, Monny, Benedicte, fulare och fulast;)


Vid 11.30 var det dags att åka mot båten. Vi kramades och sa hejdå. Under hela resan så sov vi. Vår kära Ben kom och hämtade upp oss.  Hela vägen hem till Mbagala fick vi lyssna på Bens musik. Har verkligen inte saknat hans musik.

När vi äntligen var framme så var det ingen var hemma förutom hundarna. Shimba och Tembo var verkligen lykliga för att se oss igen. De älskar verkligen oss.

Hur firar du alla hjärtans dag idag. Jag får blöta kyssar från hunden shimba. Jag tror att han är kär i mig. Jag äter en torr kladdkaka som jag tog med mig från cafet tidigare idag. Funderar på om jag ska ta flyget hem till pojken, bara för att ge honom en kyss.

Idag firar vi 4 år tillsammans <3 ETT STORT GRATTIS till oss!

Det har varit blod svett och tårar tillsammans med dig. Men under alla dessa år så har du gett mig något annat än någon annan någonsin kunde ha gett mig.

I mörkeret så finns det också ett ljus.

Mitt hjärta tillhör dig älskar dig<3
KRAMA DEN DU ÄLSKAR DU VET ALDRIG NÄR DU KAN FÅ KRAMA DEN IGEN!

Dag 53 Söndag

Hej på er alla!

Här sitter jag och Tonje och väntar på vår skjuts till Stranden.

Stranddag nummer två. Idag åkte vi till nästan samma ställe. Men detta ställe kallas bara för NGALAWA BEACH och ligger nära NGALAWA KWENDRA BEACH HOTEL. Klockan 09.00 blev vi hämtade av vår nya kompis Bernedict. Hon hade sin egen bil så körde oss alla. Det blev en timmes roadtrip. Benedict har en styvpappa som har ett hus vid stranden. En liten bit ifrån NGALAWA KWENDRA BEACH HOTEL. Styvpappan är från Italien.

Benedictes lilla syster var med på stranden idag! See så söt hon är.

Benedicts pappa tog oss ut med båten efter att stormen hade lugnat ned sig. Det var minsann en härlig upplevelse. Önskar att jag en dag kunde bo i en båt någon gång. När vi körde runt med båten kunde man se alla olika hotell som var på ön. Det var en hel del.


Efter den underbara strand upplevelse så var det dags att köra hemåt. En polis stannade oss som vanligt. Här när polisen stoppar dig ska du aldrig säga att du är turist. Du ska säga att ni är här på besök och är kompis med den som är bosatt här. Poliserna vill alltid ha nån slags summa pengar för att vi ska kunna åka iväg. Detta är ej ett måste. Men poliserna tror och vet att de har övermakt därför ger folk pengar för att komma iväg-. Jag skulle ALDRIG ge dem pengar. Kan ni tänka er på ett år hur mycket pengar dom slänger iväg till poliser som bara står klädda som” poliser”. Amatörer!


Här sitter vi och njuter av båtturen;)

När vi nådde hotell var de snabbt in i duschen. Eftersom vi kom hem så sent från stranden så fick vi stressa en del. Erika som vi hade bestämt kvällsmat med väntade på oss. Idag ville vi prova en italensk restaurang men den restaurangen vi trodde var italensk var indisk och sålde inte alkohol. Synd för dem för vi gick snabbt därifrån. Vi gick istället til restaurangen vi var på igår. Där kunde jag äntligen betställa min efterlängtade glas med röttvin.

Efter maten gick Erika in till festivalen hon skulle möta upp kompisar som var där. Jag och Tonje stack till hotellrummet. Klockan var nu 22.00. Vi ville gärna köpa dricka SODA när vi kom till hotellet men de hade stängt ”restaurnagen”. Vi frågade vart managern var för han kunde ju öppna dörren så vi kunde köpa oss något att dricka. Vakten ringde och ringde till hans mobiltelefon men han svarade inte. Vad håller han på med tänkte vi, han kan ju inte ligga och sova nu. Vakten menaden att manegern hade sex i rummet.

Skojjade han med mig. Var de han vi hörde ha sex igår kväll. Igår kväll när vi var på väg ut hörde vi världens högsta stön av en brud. Det var alltså managern själv som hade sex men någon brud.

När jag hade vart och knackat på ett par gånger på hans dörr så öppnade han inte. Han har ett eget rum på hotellet. Efter en stund kom han ut och han gav den ilska ansiktuttrycket ever mot vakten. Han blev pissförbannad över att han hade ringt så många gånger.

 Jag frågade om allt var bra men honom och han svarade ja, fast han var trött. Sedan frågade jag honom om han också hörde ett sex ljud igår kväll och han sa att det var hans flickvän. Han för sa sig. Jag påpekade att det var alltså han som hade sex på hotelllet igår kväll. Han svarade maybe och skrattade. Jag bara blängde på honom.

När jag gick tillbaka till mitt rum så sa jag att han skulle ta det lugnt nästa gång och att detta var ett hotell och en arbetsplats inte nån jävla horhus. Fick senare reda på att han ofta brukar ta med olika tjejer in till rummet.

Både jag och Tonje mådde verkligen illa efter detta. Vi har aldrig upplevt något liknande. Vilket ställe. Hit ska vi aldrig komma igen. Tror och hoppas att stället kommer gå i konkurrs. För det fösrta så är de falska och är bara ute efter pengar. För det andra så lurar de folk om rummen. Jag och Tonje bokade Double rum med fick tripple rum. Vår kompis Mercy hade bokat en singel rum men fick Double. På detta sätt får de in extra pengar. Så himla fräkt som man säger på norksa.


Jag bjuder på den här härliga bilden!

Efter att planlagt att Benedicte skulle ta med oss till en klubb ikväll så blev det inte så. Tonje mådde inte så bra och jag ville inte gå ut utan henne. Vi blev sittandes i vårt hotellrum. Jag kunde inte sluta tänka på vad managern hade gjort och var för person. Italienare visade sig vara likadana som indierna. Vidriga, sluskiga och falska.

God natt till alla GODA människor!

 


Dag 52 Lördag

Hej hej!


Stranddag nummer två. Efter frukosten så drog vi först på en shoppingrunda. Vår kompis Mercy som vi träffade på igår vid frukosten var vi tvungna att ta med. Hon har ju fortfarande inte fått sina väskor med kläder. Så istället för att sitta och vänta vid hotellet bad vi henne att följa med oss. Vi drog ned till Zanzibar city och hjälpte henne med att hitta det hon behövde. Bland annat så behövde hon en bikini eftersom hon skulle följa med oss till stranden idag. Mercy är en tjej som är från Hollad men bor i Amerika. Hon ska bo och studera i tre månader i både Zanzibar och Dar es salaame. Hon ska studera International Devolopment. Företaget kallas för Care. Detta innebär att hon ska arbeta med kvinnor som lever i det mest fattigaste tillstånd. Hjälpa dem fram till det nya utvekligen. Jag tycker det verkar väldigt intressant hon verkar vara en stark tjej och är redo för att jobba hårt med detta.

 Här är jag är redo för att gå och beställa mat!


Vi ringde vår chaufför vid tolv tiden. Resan tog en timme. Till slut var vi framme vid den kända Ngalawa Kendra Rocks Beach. Stället var hur stort som helst. Stranden va gigantiskt och de hade två stora restauranger som låg vid sidan av varandra. Det var nästan bara vita människor där. Vattnet var klart och underbart skönt.Här ligger brudarna Norsken och Amerikanen;) Toje och Mercy!

På vägen hem mötte vi upp Benedicte. Benedicte är en tjej som vi har lärt känna från Receptionen. Hon och Mercy hade redan lärt känna varandra. Benedicte är en snäll och hjälpsam människa.

Hon skulle fixa ett ställe för mercy att bo i tre månader. Mercy hade två valg antingen att bo hos sin chef eller att hitta något eget men bra. Benedicte kände till ett ställe som en familj bodde och hyrde ut ett rum.

Jag och Tonje ville absolut följa med som stöd. Familjen var muslimer och bodde i ett stort hus. Vi träffade på mamman och lilla flickan som var 10 år. De var mycket trevliga. Bägge var klädda med skynke över huvudet. Vi kollade igenom runt huset och frågade massor och fråger. Stället verkade väldigt trevligt. Men frågan var ju om hon också var tvungen att bära skynke?? Phuu.. Nej det behövde hon inte.

Innan vi var på väg hem fick vi dessutom träffa på pappan. Pappan är ju oftasst stjärnan i ett muslimsk familj. Han styr och ställer. Men han verkade väldigt trevlig och jordnära. Men för att vara på den säkra sidan så kommer Mercy skriva på ett kontrakt på måndag på tre veckor för att börja med. På tre veckor hinner hon då märka om hon verkligen trivs med familjen.


Första kvällen i Zanzibar. Klara inför utgång!

Ikväll blev det utgång igen. Först mat sedan festival. Ikväll var det Jag, Tonje, Erika och i sällskap fick vi med vår nya vän Mercy. Efter maten drog mercy hem för att skype med pojkvännen och vi drog till festivalen. Inne på festivalen var det mycket mer folk än igår. Idag var det allt för mycket hippie och rasta människor. Musiken var inte alls bra i början men sedan blev den bara bättre och bättre. Under den trevliga dansen jag hade för mig själv ser jag en snygg svart kille stå och prata med Tonje. Han stod och pratade och pratade. Till slut märkte jag att han bara blev för jobbigt mot Tonje. Jag gick då fram till han och bad han gå sin väg. Han tryckte sitt ansikte emot mig att jag kände den vidriga andedräkten hans. USCH. Gå din väg sa jag till honom. Han såg på mig som en liten myra och började skrika mot mig. YOU SHOULD SHOW RESPECKT och blablabla…Erika gick emellan och bad han försvinna. Han ville absolut inte lyssna på varken mig och Erika. Han var väldigt påverkad. När han stod och käftade mot Erika såg det inte bra ut. Både jag och Tonje sprang runt för att hitta en vakt eller två. Vakten gick då fram till honom. Men efter en stund skrikande mot vakten så tog han nästan struptag på vakten men blev hindrad av hans kompisar. Vakten gick snabbt därifrån. Vilken mus fegis tänkte jag.

Men tydligen skickade han civil poliser på honom. Vi såg en man som var klädd i normala kläder men hade en lång käpp pinne bakom ryggen. Jag tror att tanken var att de skulle ta honom när han kom ut från festivalen.

Jag var iallfalla livrädd. En smäll av honom skulle jag ligga medvetslös. Jag höll mig långt borta ifrån honom. Efter någon timme kunde jag slappna av. Han hade funnit en annan vit tjej att försöka sig på och förstöra kvällen för. Stakars tjej tänkte vi.

Men kvällen slutade bra till slut. Efter festivalen drog jag och Tonje till klubben. Vi beställde oss varsin drink. SEX ON THE BEACH hette drinken. Den var riktigt god. Efter några timmar pratande gick vi hemåt. Vi var hemma vid 03.00 och vi somnade ganska snabbt.

ZZZZzzzzz<3


Dag 51

Hej hej!

Dag 2 i Zanzibar! Natten har varit underbar. Ingen ala ackbar och inga hundar som skäller. Vid 08.00 gick vi ned och åt frukost. Frukosten var bra. Jag åt nästan bara frukt.

Efter frukosten var dagens planer att åka till stranden. Vi fick tips och råd att åka till en strand som låg ganska nära. Stranden var liten och mysig. Det negativa var att det fanns för mycket stenar på botten. Gick knappt att gå ordentligt. Stranden hette Mingowi beach.Vackert! Mingowi Beach!
Dagen var mest att få ta bilder från den vackra platsen. Vi vet aldrig när vi får uppleva en sådan vacker plats nästa gång! Jag passade på att ta lite modellbilder också;)Vid klockan 16.00 kom chauffören och hämtade upp oss. När vi kom fram till hotellet var det bara att börja fixa iordning sig oss. Ikväll var det utgång. Vid åtta tiden gick vi nedåt mot Zanzibars mörka gator. Alla människor var på väg till festivalen.

För mig som är född Dar es salaame kostade det cirka 5000 tsh. Tonje som är en turist kostade det 25000tsh. Tonje vägrade att betala så mycket. Erika som vi gick in med ordnade så hon inte behövde betala så mycket.

När vi äntligen kom in på själva festivalen som hölls inne vid slottsområdet så fanns det människor överallt. Kineser, européer, italienare, amerikaner, araber och afrikaner.

De första låtarna som spelades var ingen hit men det sista bandet var väldigt bra. Jag och Erika dansade som bara den. Medans jag njöt av musiken så njöt Tonje av alla fina killar som fanns där. Hon fick till och med en snygg Italienare efter sig.

Efter festivalen gick vi bara hemåt mot hotellet. Både jag och Tonje var svinhungriga. Här finns det igen Mc Donalds eller någon annan kebabhörna. Vi bad vår kära maneger om vi kunde få några brödskivor eller två. Han brukar absolut inte göra detta med eftersom det var vi så var det ok.

Till slut gick vi mätta och belåtna till vårt underbara hotellrum.

Och snipp snapp slut så var sagan slut!
Dag 50 Zanzibar

Dag 50 I Zanzibar

Hej hej!

Just nu befinner vi oss i Zanzibar. På ett hotell som kallas för Pearl off Zanzibar. Vid klockan nio kom vi fram med båten. Resan med båt tog 2 timmar.

När vi kom fram i Zanzibar var vi tvungna att stanna vid tullen och registrera oss. Man fyller i ett papper och sedan lämnar in den.

En man stoppade oss och fråga om Läkarintygen och frågade om vi hade tagit Gula febern sprutan. Tonje visade fram sitt men lilla jag har ju inget sådant. Mitt ligger hemma i Sverige någonstans. Han sa att jag var tvungen att ha bevis annars skulle jag tvungen att betala 40 dollar. Men jag insisterade och sa att jag var född och bott i Tanzania tidigare och jag har haft Gula feber och jag kan inte få det igen.

Mannen blev sedan villig att släppa förbi mig. Men fick fylla i en extra papper om vart jag befann mig i Zanzibar.

Sedan var det bara att åka. Godfrey vad redan här och väntade på oss med taxin. De körde oss direkt till hotellet. När vi kom fram till hotellet hade vårt rum getts till någon annan. Så himla typiskt. Istället fick vi ta ett annat rum som var lite dyrare. 100 dollar per natt. Vi passade då på att ta det rummet eftersom det är fullt överallt. Och vi måste ju ha ett rum. Vi har tänkt sova här en natt och Godfrey ska försöka hjälpa oss att hitta ett billigare ställe tills imorgon.

När vi väntade på att rummet skulle bli klart så passade vi på att sticka någonstans att äta frukost. Stället var fullt med Mzungosar (Vitingar). Det var folk från England, Jugoslaven tror jag att det var och ett gäng norska kvinnfolk.

När vi hade käkat färdigt vår omelett så gick vi tillbaka till hotellet. Vårt rum var nu färdigt städat. Rummet är stort och fint. Det finns två sängar en liten och en stor. Ikväll blir Tonje ska sova i den lilla och jag i den stora. I rummet så finns det också ett litet hörn. I hörnet har de lagt kuddar på golvet som sittplatser. Mysig liten hörna.

Vi har ganska nyligen vaknat upp från vår Power napp. Jag har inte kunnat sova så mycket eftersom det är fruktansvärt varmt. Strömmen kommer och går. Verkar som vi kommer att leva strömfria i Zanzibar också. Nu snart ska vi försöka hitta någon plats att äta sedan kanske vi ska gå runt och kika överallt. Inte förens imorgon ska vi till Musik festivalen med Erika Sailen. Hon reser inte hit förens imorgon.

Då blir det fest!

Bilder kommer senare.... 

 

 

 


Dag 49 ( Zanzibar biljetter)

Dagens Namnsdag

Fanny.

God kväll!

Tro det eller ej. Men idag har vi faktiskt ström.

Nu sitter vi här ute vid balkongen och hänger. Hundarna ligger och sover under vårt bord. Vi är båda mätta som elefanter. Kom hem från mamma för tre timmars sedan. Idag bjöd hon på banangryta. Det smakade otroligt gott.

Idag var återigen till Zanzibar Boat tripp kontoret. Men idag gick vi direkt till det rätta stället. Mötte då på den ivriga tjuven som jag nämnde igår.

-YOU HAVE THE TICET TO PAY, its waiting for you at the office.

Jag gick bara rakt förbi honom. Och senare kom managern och hälsade. Han märkte då att vi inte kommer att köpa några biljetter av honom så han försvann.

Skönt! tänkte jag. vill inte ha mer bråk. Vi beställde idag riktiga biljetter till Zanzibar. Båten heter Kilimanjaro. Klockan 07.00 imorgon bitti ska hoppa på båten. Hotell har vi fått hjälp av att fixa från en kompis som kände en annan kompis. Han hjälpte oss att boka in på ett Hotellet heter Perl of Zanzibar. Klockan 09.00 imorgon bitti är vi framme och han ska möta upp oss där och sedan köra oss till Hotellet.

Idag har det regnat väldigt mycket. Himlen var svart och det blåste starka vindar. Får verkligen hoppas det inte bli åskväder imorgon när vi ska åka båt.

När vi gick hem från mamma idag så frös vi faktiskt. Det blir nog att packa ner regnkläderna imorgon.

Jag hoppas verkligen att den där musik festivalen är bra. Och hoppas verkligen inte att det kommer att vara muslimskt musik band. Då kommer jag att kasta ägg på dem.

I Zanzibar ska jag köpa mig hör proppar för Zanzibar är tydligen väldigt muslimskt och det kommer att finnas högtalare överallt. Får hoppas jag kommer mig helskinnad därifrån. Igår när vi va hemma hos mamma fick vi höra av en kompis att en afrikan hade protesterat mot den muslimska bönen. Efter några dagar hade muslimerna dödat honom. Jag lovar er ingen muslim ska få röra mig med en pinne engång. Jag har Tonje med mig.

Ser framemot båtresan imorgon. Hörs imorgon. Nu är det packning som gäller.

God natt!

 


Dag 48 (Tirsdag)

Dag 48 Tirsdag

Dagens Namsdag!

Berta och Bert!

 
Minns ni vår gamla goa Bert stjärt! 

Tidens värsta natt. Ursäkta mitt språk men jag hatar Muslimer. Religionen muslim är den värsta. De har ingen respekt för andra människor. Egoistiska, naiva och falska.

I natt har jag inte fått sovit en blund på grund av dem. Hela natten har de ropat ut ur högtalarna

ALLA ACKBAR. I natt ville de verkligen att alla skulle höra för de hade skruvat på volymen på max. Allt för en meningslös gud som inte en finns. Och om det nu finns en Allah så vill HAN INTE BLI VÄCKT tre gånger på nätterna. Man blir ju hjärntvättat. Nu förstår jag varför vissa muslimer tar lätt sitt liv. DE ORKAR INTE MER.

Jag beklagar mitt utbrott. Men i natt har jag inte fått sovit en blund på grund av muslimerna. När jag är trött förvandlas jag till en ond människa. Ta det inte personligt.

Trots efter den långa natten med muslimer som inte kan hålla tyst och hundar som skäller så fick vi oss iväg till staden. Vi blev hämtade vid 10.00 av vår käre Ben the froggy man. Han liknar på en groda.

På stan var det bestämt att vi först skulle åka och handla mat och sedan åka och kolla upp information om hotellen i Zanzibar och båtturerna. Allt om hur det skulle kosta.

Plasten vi skulle till kände vi till väldigt gott med det visades vara två olika företag på samma plats. När vi kom dit så sprang det en massa svarta människor efter oss. De ville hjälpa oss med allt vi ville ha hjälp med. Jag tyckte då, åh det här verkar ju bra. Äntligen lite bra service. En man kommer fram till mig och frågar vad jag vill ha hjälp med. Jag talar om att jag vill ha information om Zanzibar. Information om hotell och priser. Han insisterade att följa med honom in på kontoret hans. Men jag tackade självklart nej. DONT BE AFRAID. Nämnde han. Mannen verkar vara väldigt trevlig så han tog mig till ett mindre Office som låg mer öppet än den andra.

Han upprepade hela tiden att han skulle hjälpa mig med allt jag ville ha hjälp med.

När vi satte oss ner började han prata om Zanzibar och om att hur han kände till allt om Zanzibar. Han nämnde också vissa hotell grupper och jag bad han om han kunde checka om någon var ledig. Han ringde då till ett hotellet och bad han boka om de hade ett ledigt rum. Det visades att de hade ett ledigt rum.

När han hade fixat det började han prata om båtturerna. Vilken båt ville vi ta en snabb eller långsam båt. Jag nämnde flera gånger att jag inte hade möjlighet att köpa biljetter idag och att jag först måste höra med min kompis. Då börjar hans ansiktsuttryck förändras.

Vad gör du då här frågade han mig. Jag svarade att jag bara var här för information och ville ha hjälp med att hitta hotell. Han fortsatte då att prata om att vi kunde boka båtturen så vi kunde vara säkra om att få plaster i båten till på torsdag. Jag nämnde flera gånger att jag inte hade pengarna och att inte kunde köpa någonting idag. Efter en missuppfattning så skrev han ner båt biljetterna till både mig och Tonje. Biljetterna skulle kosta 25 dollar var. Efter att han skrivit ned biljetterna så lagade han ett hotell kvittering om att vi hade bokat ett hotell. Hotellet blev och kosta 100 dollar per natt. På kvittot skriver han då att han ska ha 100 dollar i despotin.

Varför frågar jag!? Han svarar att hotellet måste ha despotin pengar för att vara säkra att vi kom till hotellet. Men vi skulle få tillbaka pengarna när vi kom dit.

Hur ska du få dit pengarna, hur ska jag vara säker på att du betalar hotellet? frågade jag.

Han svarar då att han kommer att resa dit innan torsdag.

Trodde han att jag var dum och skulle ge han pengarna så lätt. Han försökte bevisa at han talade sanning genom att säga detta var inge pengar för honom och att vissa turister brukar betala honom 10.000 dollar och att jag kan lita på honom. Och blabla.

Men jag påpekade åter igen att han inte får några pengar hos mig idag. Efter en stund diskussion sa jag att jag nu måste prata med min kompis som sitter i bilen och väntar. När jag gick ut så ser honom följa med och hans ivriga kompis visar mig taxin där Tonje satt och väntade.

Jag förklarade situationen till Tonje och hon sa ifrån med än gång att vi kan inte ge han pengarna. Dessutom tyckte hon att det var konstigt att vi ska betala disposition på 100 dollar. Hon försökte förklara för honom att vi inte kan ge han pengarna om vi inte vara säkra på att vi hade ett hotellrum. Och vi kan inte betala honom båten heller eftersom vi måste vara säkra på hotellrum först.

När jag då nämnde att vi återkommer och att vi först ville åka hem och tänka på detta fick den stora mannen utbrott.

Vem fan trodde jag att jag var. Jag skulle inte minsann inte lura han och åka hem utan att betala båt biljetterna. Han började ropa en massa saker. Då gick jag bara in och satte mig i bilen och han följde då efter mig och stack sitt fula huvud och bad mig betala biljetterna som han hade skrivit åt oss. Vad skulle han göra med biljetterna annars, jag måste betala annars kallar han på polisen.

Jag svarade han att jag fan inte tänker betala han nu när han betedde sig som en desperat tjuv. Och han gärna fick kalla på en polis. Fram kom en blåklädd liten smurf och sa come with us to the Police station. Fan heller att jag blir med till någon Police station ta hit en riktigt Police istället. Tänkte jag.

Senare kom en manager fram till fönstret och bad mig följa med honom till kontoret jag svarade åter nej.

Den feta mannen det är tal om skrek och skrek. DO YOU KNOW WHO I IM. YOU are just a little girl do you think you are smarter then me. I HAVE WENT TO SCHOOL FOR 2 years…

Jag tänkte minsann inte ta något skit från en äcklig tjuv och svarade honom tillbaka. VET DU VEM JAG ÄR!! JAG ÄR BARA 23 år gammal och vet fan bättre än DIG att man inte behandlar kunder på det sättet. Vem var han, jo en ful och tjock människa som bara var ute efter pengar. Jag blev minsann piss förbannad. Och sa det rätt ut till honom.


Hade jag visat honom denna min kanske han hade sprungit hem till mamma!

Han blev också förbannad att han bad vår chaufför Ben att öppna bilen så skulle han få 10.000 tsh. Men Ben öppnade inte bilen.

Till slut kom managern fram igen och pratade lugnt och jag förklarade min situation. Han tog då de underskriva biljetterna och sa att det var ok. Vi fick åka hem och tänka på vilken båt vi ville ta den snabba eller den långsamma sedan skulle vi kontakta honom. Han skrev ned sitt nummer och gav den till oss sedan fick vi köra iväg.

Jag är nu väldigt nöjd att jag inte gav den tjuven några pengar. Hela gänget vara bara ute att luras. Hela gänget var som sagt ett skådespeleri. De var tjuvar allihopa.

Detta blev världens längsta blogginlägg.

Dagen avslutades med att åka hem till mamma och laga riktigt svensk måltid. Potatis, köttbullar och brunsås. Maten uppskattades av alla. Mamma ville att jag gärna skulle laga maten fler gånger.


Klassisk svenks mat!


När vi kom hem hade vi åter igen ingen ström och ingen ström inget liv.

Herregud vilken Dag!

 

 

 

 

 

 


Dag 46 Måndag ( SENT INLÄGG)

Dagens namnsdag Dick och Rickard!

Ett stort grattis Dick och Richard.

Igår kväll frågade Tonje vad det blev av mina namnsdagar på bloggen. Men jag svarade bara att jag bara tar med de roliga namnen. Som till exempel Dick påpekar hon.

Och förvåntansfullt så var det namnet Dick idag.


Här har vi en som heter Dick.


Dagens träning ökade jag på situps från 150 stycken till 300 stycken. Till frukost lagade Tonje Idag stekt ris med ägg upp i. Efteråt kom hon på att det brukas lagas med risgröt och inte med vanligt ris. Men detta gjorde mig inte något. Jag hällde i lite burk med böner och visp så blev det ätbart.

Eter frukosten var det dags att klippa sig lite på hår topparna. De börjar nu se lite slitna ut. Hela dagen har varit en rastlös dag. Jag satt mest inne på internet för att försöka hitta ett hotel till Zanzibar. Efter att vår kära Erika har berättat om Musik festival i Zanzibar så blev både jag och Tonje sugna på att åka dit. Då blir att åka på torsdag.

Men att hitta hotell såhär i sista minut var ingen hit. Alla Hotelrum som ligger nära centrum verkar fullbokade. Det finns säkert lediga hotell men de flesta ligger så långt ifrån stan och brukar vara en timmes  körande. När jag hade letat en stund tog mina batterier slut på datorn och ingen ström fanns det inte heller. Så fort stömmen kommer tillbaka så ska jag leta igen.

Nu hade jag ingenting att göra så fanns bara ett alternativ. Gå och lägga sig och sova som Tonje gjorde. När jag vanknade efter en timme fanns det fortfarande ingen ström. Jag var nu hungrig som ett djur och ville gå till mamma. Vid 15 tiden skulle maten vara klar.

Väckte Tonje sedan gick vi till mamma. Hon hade idag lagat ris med bönegryta. Idag har jag ätit en hel del böner att jag nästan tycker synd om Tonje som ska sova med mig inatt.

Hemma hos mamma gjorde vi inte så mycket. Jag fick äran att plocka hennes ögonbryn. Förr så brukade hon raka bort håret och sedan måla ett par ögonbryn. Men efter att sparat ut ögonbrynen ett tag nu så fixade jag till dem idag. Det blev riktigt bra och hon blev nöjd.

Vid 18 tiden var det dags att gå hemåt. Här är det smart att starta tidigt hemåt innan det blir mörkt för man vet aldrig när man blir stoppad av en beundrare eller två. Och ofta frågar alla detsamma

-          Hello, how are you, where are you going??

I hopp o matt vi ska svara. Vi ska hem till oss, vill du med???

 Självklart inte din fuling.

Den ända som får följa med oss hem är Brad pitt <3

När äntligen var hemma så hade fortfarande inte fått nån ström. Alltså vem är den där Kikwete för president egentligen. Han suger ju.

Vi hade nu ingen ström, ingen internet och inget vatten att duscha i. Livet kan inte bli bättre.

Då finns det inget bättre än att gå ned och sitta tillsmmans med grannen sofia och Vakten. Bara sitta och chilla. Låtsas förstå allt de säger osv. Vakten Hassan bjöd på Kokosnöt (Daff) på swahilli. Smakde väldigt gott men jag tyckte inte om saften. Jag käkade bara köttet.


KOKONUT GIRL;)


Varsogood och smaka;)


Strömmen var beräknat att komma vid 22.00 tiden. Men när klockan blev över det så gav jag upp med att vänta. Efter flera timmars pratande med Sofia och Hassan så gick jag och la mig.


Dag 46 (Söndag HUNDSEX)

God kväll!

Idag har jag inte gjort ett skit. Och det kändes väldigt skönt ska jag tala om för er. Vaknade upp vid 08.00 tiden och lagade mig gröt. Gröt till frukost gröt till Lunch. Om jag beskriver min dag detaljerad så kommer ni att somna.
Jag har skrivit så mycket att jag har fått robot fingrar inte så värst sexigt.

Men jag snabbspolar gärna till kvällens händelser. Åh herregud jag trodde jag skulle dö. Ni förstår sist jag såg en hund para sig var när jag var pytteliten skit. Jag trodde inte mina ögon. Hundarna hängde ju sig fast i varandra. Jag trodde att det var något galt mitt hjärta bultade och jg fick panik. Ännu värre var ju det att hundarna också fick panik. Var nog första gången för dem.

Ringde i panik till stånd till mammachina. Efter många förklaringar om situationen. mate, sex, stick toghteter, make babies så fattade hon vad jag menade till slut.

- Åhh Dont worrry, After 30 min it will be ok....

30 minuter herregud. Ska de hänga sådar i 30 minuter. Visserligen blev detta bara cirka 15 minuter. PLOPP och där låssnade skiten. Hundarna sprang åt båda hållen och fattde inte vad som hade hänt.

Nu ligger hundarna och sover gott. kanske blev det några hundvalpar gjorda ikväll.


Mina damer herrar här ser ni The virgin side of  the Doggy style...
Tänk om vi människor skulle avsluta de hela såhär....Jahap nu ska vi ligga här i 30 min.
Hur har din dag varit???Idag gjorde jag  som de flesta muslimer gör när de har Bad Hair day!
Slängde på mig den vackraste Kankan ever!!God natt. Hörs imorgon!


Dag 45 ( Ny strand nya äventyr)

Hej underbara läsare!

Sorry för den dårliga upptateringen. Har haft lite små migrän om ni vill veta.
men nu är jag tillbaks!

Idag stod vi upp med tuppen. Klockan 08.30 gick vi snabbt mot Daladala bussarna mot Mbagala city där vi först skulle ta ut pengar och sedan möta Laurents. Han skulle idag köra oss till en ny strand. Det tog en och en halv timme att komma dit. Jag kunde inte hålla ögonen öppna så jag somnade. Vaknade inte förens vi var framme. Resan var väldigt lång, så det var första och sista gången vi åkte dit.

Men hotellet och stranden var otroligt vackert. Det såg ut som ett arabiskt palats. Arbetarna var klädda som araber med sådana fula mössor de brukar ha på huvudet. När vi kom så var vattnet lång ute mot havet. När vi gick mot vattnen var det nästan som en lång promenad för att komma dit.


Vattnet var varmt som någon nyss hade pissat i det. Men det sket vi i för det var skönt som fan. Det kändes som att vara i det arabiska paradiset. Vattnet var så klart att jag kunde se min egen lilltå.


Jag och Tonje var det ända av den yngre variationen som befann sig där. Stället verkade vara väldigt populärt av den äldre typen. För mig var det inge problem med Tonje ville ju finna sig en HUNK i denna värld. Men tyvärr idag fanns det inte så många att välja mellan.

Men jag däremot fick mig en världens störta Hövding på napp. Eller han fick mig på napp. Han var stor som ett berg. Först så skickade han Servitrisen. Servitrisen kommer då fram till oss och frågar om vi vill ha något att dricka. ”Han den fete mannen frågar”. Jag svarade då nej till servitrisen.

-          Ohh he going to be mad.

Sa servitrisen som att jag skulle brydde mig att han blev arg. Vände mig då till honom och sa att vi inte dricker alkohol. Men tack ändå. Han skakade bara på huvudet och sa All right ITs ok.

När vi hade fått han ur vår värld badade vi som aldrig förr. Vid ett tillfälle badade vi så långe att vi inte märkte att vattnen kom tillbaka och vi befann oss lång ute i havet. Sa till Tonje att jag hade fått panik om vi hade upptäckt det senare. Vattnet blev bara djupare och djupare. Där vi va vad liksom grund typ som en platta. Men när man simmade ut från den blev det djupare. Om vi hade simmat senare hade det blitt så djupt att vi inte en såg botten. Usch jag hatar att man inte ser botten.

Dagens bilder talar nog för sig själv. Vi överskred nog de normala fototagningarna.Bruna lilla jag!

Här har ni gå på stranden bilderna.

Tonje


Jag


Oj.... fel bild.....

Nu kommer ligga på stranden bilderna!


Modell bild nummer 1. Fotograf Tonje Iversen


Modell nummer 2. Fotograf Erica sandburger

Nu kommer vattenbilderna!


Jag är född till att posa;)


Tonje lärde sig till slut att flyta;)


Wanna be Tyra Banks;) Ser ni det fina dreglet....Sitt och ligg bilder;)


Här sitter hon och väntar på drömemannen ska pasera förbi!


Ser ni jag tror jag hittade en till Tonje. Dagens heting.
Om ni tittar noga så ser ni att han har sexiga vita strömpor på sig.
mmm mm mmm...

Ala ackbarr!!!DEN HÄR BJUDER JAG PÅ;)

See you later!


Dag 44 ( FREDAG)

Vaknade upp vid 7 tiden och körde mitt morgonpass. 150 stycken situps och rumpa 3 gånger 30 stycken. Innan Tonje ens öppnar ögon nådde jag att koka gröt så den var färdiglagad till både henne och mig. Morgonstunden är alltid mysigast. Jag och Tonje sitter med varsin skål och bara ser ut i ingenting tysta för en lite en stund. Men sen börjar vi skratta och prata om nattens upplevelser. Inatt så låg Tonje rak lång på över hela sängen på min sida av sängen. Det var inte skönt.

Efter morgonen aktiviteter så tog vi Daladala bussen till Mbagala city. Där tog vi ut lite pengar och sedan förnyade vi mitt internetabonnemang. När vi hade fixat det så hoppade vi in i daladala bussen igen och åkte mot mamma. Först stannade vi till en plats där vi brukar köpa de goda frukostbollarna. Kommer ej ihåg namnet på dessa. Men pappa om du läser detta kan du väl svara. Det är bruna och smakar lite som risbollar??


När vi kom till mommy så hade hon ordnat te så vi alla kunde sitta och äta frukostbollarna tillsammans. Minns ni att jag nämnde att mamma kanske hade slagit lilla keisha eftersom hon tog pengarna. Jag hade hoppats att inte det skulle synas. Men hon hade värsta stora bulan på pannan. Detta var fruktansvärt att se. Hur kan man slå ett barn så mycket att hon får skador. Detta ska inte ske igen, jag tillåter inte sådan misshandel på barn. Ska någon dag tala om för mamma att detta inte är ok.

Medan keisha satt där och åt sin frukost försökte jag kommunicera med henne. Jag talade om henne på swahili att stjäla inte är bra. Och att om hon stjäl så blir det inte ett nytt hus. Hon skakade lätt på huvudet som ett ja. Sedan talade jag också om Keisha är snäll så slår inte mamma. Men nu är detta ett barn jag talar till. Hon är bara 6 år snart 7. Hon kommer garanterad göra fler bus innan hon lär sig.Sedan var det dags att gosa med katten!


Medans Tonje gosade med katten passade jag på att göra mina naglar vackra.
Morsan ville ha svart nagellack! Fint va!!

Vi stannade hos mamma tills klockan blev 14.00. Sedan var vi tvungna att gå hemåt och göra oss fina. Klockan 17.00 skulle vi möta upp Erika sailen. Lilla Keisha fick då lov att följa med oss hem för en liten stund.

När vi kom hem hoppade jag in i duschen och Tonje slängde på en film till lilla Keisha. Men eftersom den här lilla tjejen är en rastlös krabat så gick det bara 15 minuter av filmen innan hon spran helt vild omkring. Hon skulle ta på allt. Till slut gav jag alla tidningar vi har så hon kunde bläddra i dem. Detta blev då, FHM, MANN OCH FITNESS tidningar hon fick bläddra igenom. Och den första blonda bruden hon fick syn på ropade hon TITTA TONJE HAPA!! Tonje är här. Tonje svarade nej, nej det är inte jag. Och jag bara skrattade. Jovisst är det det;)


Kvällens look. Tråkigt och enkelt. Its fit for me;)

Klockan 16.00 ringde vi vår taxi chaufför. Sedan var det dags att åka. Först släppte vi av lilla keisha hemma hos mommy. Med hennes sura min så gick hon bara utan att säga hejdå. Hon hade förväntat sig att hon skulle följamed oss ut och dricka. Men nej säger jag.På vägen dit såg vi denna man...På cyckeln hade stablat ihop alla världens
dunkar som du kan finna. Bra jobbat;)


Dagens plats blev Coco Beach. Vi mötte upp Erika där och sedan satte vi oss och åt mat. ÅHHH maten var gudomlig. Det var ett grillställe. Det grillade bland annat MSKAKI betyder grillspett. Jag älskar grillspett. Tonje och Erika beställde 3 varsina grillspett så medan jag beställde 6 stycken. Efter den otroliga mat upplevelsen på länge så drog vi till ett ställe som heter Sleep way. Tonje ville så gärna ha glass. Efter en glass så beställde hon en till.Om vi inte hade gått därifrån efter en stund så hade hon nog käkat 6 stycken. Hon älskade glassen.


ÅRETS bästa Outfit eller jag menar kött! MSKAKI Grillspett! Finns inge godare;)


Sedan drog vi till nästa ställe. Stället hette MALAIKA beach. Det var ett pub ställe vid stranden. Väldigt fint och bra musik hade de. Här blev det ett glas vin gånger 2.


Världens största stol till världens minsta Erica....


Erika....Kvällen avslutade vi med ingen ström.

PS.

RABBIT DAY är ett kinesiskt horoskop. Varje år har de olika djur. Så till exempel nästa år har de kanske MONKEY DAY.

 

 

 


Dag 43 ( Torsdag)

TORSDAG/ AL HA MISI på swahili.

Dagens plan var att åka till stranden. Vi kände att vi behövde komma bort från allt bekymmer. Hela måndagen till onsdag har vi vart fram och tillbaka till banken. Tonje hon har ställt upp och följt med hit och dit ända sedan vi kom hit. Nu var det hennes tur att bestämma vad hon ville göra.

Klockan 9.00 kom chauffören och hämtade oss. När vi kom fram till Sunrise hotel som vara det nästan bara jag och Tonje på stranden. Bara jag och Tonje och hela stranden för oss själva.

Jag tänkte för mig själv att det skulle vara härligt att ta ett nakenbad. Men en sådan tank är det bara lov att tänka och inte göra det på riktigt. Men jag hade en sådan väldigt lust att bara göra det för att retas med den muslimska befolkningen och alla indier som jämt badar med kläderna på.

Här säger man inte!

-          Ska vi bada

-          Tyvärr jag har glömt mina badkläder hemma. Utan! OK, låt oss hoppa i med kläderna på.

Efter att ha funnit en sittplats där vi ville sitta så ordnade vi solsängar. Direkt efter så somnade jag. Sedan sov jag i cirka 2 timmar. Sömn det behövde jag verkligen. När jag hade vaknat till så var det inget annat än mat som gällde för min del. Efter maten så var det baddags.


 Det var lite obehaglit att sitta på sängarna utan madrassen=)


Vattnet var idag långrunt och väldigt klart. Vi badade tills våra kroppar såg ut som två vandrande russin. Sedan var det att gå upp och sola innan vi hoppade i igen. Tonje solade och jag grillades.


Den klassiska grillställningen!


Efter en stund var det åter igen baddags. Den här gången skulle jag lära Tonje hur man flyter som en pannkaka över ytan. Detta var en svår teknik iallafall för lilla Tonje. När hon provade så sjönk hon ned som en påse sten. Tekniken är enkel, sträck ut armarna och ben och slappna av men spänn magen samtidigt och andas som vanligt. Blunda och bara ligg där. Jag är stolt att kunna flyta över vattnet. Då var det sagt.

Efter några timmar på stranden så dök det upp fler och fler människor. Och det var förvånansvärt många kineser som kom. Fick efteråt reda på att de firade ”Rabbit day”. Och vad i helans värden betyder det frågar ni mig. Jo det ska jag tala om för er, att jag har ingen aning men det låter väldigt roligt. Kanske betyder det att de äter kanin eller att de klär ut sig till små kaniner och springer runt här och där. Inte vet jag!


Förutom att bada och sola så tar man ju också bilder. Bilder på sig själv när man ligger och poserar för att se snygg och sexig ut. Också för att visa hur varmt och gott vi har det här. Här ligger vi nästan halvnakna och ni där hemma går omkring och fryser. Bär på dessa tunga dunjackor, näsan och kinderna är röda som tomater.
När vi var färdiga med att ta våra egoistbilder så var det dags att ta på sig kläderna och åka hemåt. Ben blev 30 min försenat och varför det vet jag inte, han hade sin ursäkt. Men vi blev glada att han kom till sist.Tripptrapp bilderna;)


Vi körde först förbi mammas ställe. Där skulle vi lämna Dennis resterande pengar från igår. Men Dennis var väldigt upptagen med bygget så jag talade om för honom att jag la pengarna i hans väska. Jag var nu tvungen att åka hem för taxin väntade. Senare på kvällen så fick jag ett samtal av Dennis själv och han frågade om jag verkligen hade lagt i pengarna. För han hittade inga pengar i väskan. Jag svarade bara att det inte var mitt problem för jag la pengarna i väskan och det hade jag talat om för honom.

Men efter att vi lagt på så ringde jag till mamma och frågade om hon hade tagit pengarna eller att det kunde vara lilla Keisha som tog pengarna. Det var antingen hon eller keisha för de var den endaste som var där förutom Tonje. Men hon svarade bara nej, det var inte hon som hade tagit pengarna. Senare på kvällen ringde Dennis upp igen och talade om att det var lilla Keisha som hade tagit pengarna. Mamma hade slagit henne så mycket att hon talade till slut sanning.

Det är ju jävligt tragisk att hon ska behöva slå henne för att hon ska erkänna. Men mamma tycker det var det ända sättet att få henne att tala. Här i så slår man sina barn för att lära dem vad som är rätt eller fel. Jag ska erkänna att jag själv var en liten tjuv när jag var liten. Jag visste inget bättre, jag trodde det var rätt. Men kära pappa lärde mig då sakta men säkert att sluta. Men han slog inte mig för att jag skulle sluta. Under uppväxten så förstod jag att de var fel. Utan pappa så hade jag vart kriminell. Eller?!

Så imorgon får Dennis sina pengar tillbaks. Men jag är mest orolig för lilla Kesiha . Hoppas verkligen inte mamma slog henne så hårt att hon blev skadad ordentligt. Får en klump i halsen när jag tänker på det.

Idag har byggarna börjat med att sätta taket på huset. Huset är nu uppe!Hörs imorgon

God natt!

 

 


bilder från igår!


Den glada Erica;)Här ska det käkas FINEZI;)Vakten Hassan;)Jag, Tonje och Shimba!
Vår omtalde granne Sofia;) HON ÄLSKAR FINEZI FRUKTEN!


 
Mina damer och herrar ni måste prova FINEZI nångång i era liv!
ha en fin dag!


Dag 42 Onsdag den 2/1

Hej hej!

Jag börjar med dagens glada nyheter och det är att vi faktiskt fick ut pengarna till byggaren. Imorgon ska han starta med bygget igen. Det blir då att börja lägga tak på huset. The iron skeet kallar Dennis det för.

Den negativa nyheten är att jag är svin trött ikväll. Den andra negativa är att jag har råkat ut för att pengar försvinner i samband med uttag. Detta har nu hänt tre gånger det sista dagarna. Första gången var i måndags.
Då var jag på FBME banken och skulle då ta ut men inga pengar kom ut. När jag kom hem sen och checkade min internetbank så hade pengarna dragits. Likadant skedde igår och idag. Idag skedde det i samband med det stora uttaget. Var då ett tillfälle inga pengar kom ut för banken blev tom för pengar. Men sen när jag kom hem och checkade internetbanken så hade det dragit summan.

Sammanlagt har de dragit 5000 svenska kronor under denna vecka. Varför jag då gick tillbaka till samma bank är jag har på ett vis öppnat upp en limit på den banken. För om jag skulle gå till en annan bank och försöka ta ut en massa pengar skulle det inte funka. Man är tvungen på ett sätt och vis registrera kortet så banken känner igen kortet. Hoppas ni förstår vad jag menar. Bättre att då hålla sig till en bank när det sker att pegarna försvinner.

Efter mitt sista uttag idag gick jag senare in i banken och bad om att få tala med MANEGERN. Men att få be om att få prata med managern verkar inte så positivt. Tjejen i receptionen frågade varför. Hon verkade vara en trevlig kvinna och förklarade då situationen. Hon ringde genast upp någon och fick någon sort av information. Hon förklarade då efteråt till mig att jag skulle kontakta min Swedbank. Precis som jag trodde.

Känns som jag bara kan glömma de där pengarna. Kommer aldrig att få tillbaka dem. Men jag ska inte ge upp för lätt. Imorgon ska jag åter igen ringa som en galning till Swedbank och se vad de säger. Idag när jag ringde så avbröts samtalet och fick inte så mycket information. Han nämnde bara att detta var en kort reklamation. Och detta säger mig ingenting men låter väldigt krångligt.

Detta var i alla fall sista gången jag går till den där banken igen. Till nästa gång hoppas jag Dennis byggaren har fått sitt kontonummer så jag kan till nästa betalning bara skicka pengarna direkt till honom. Detta kommer att spara tid och pengar. Hittills har det bara vart problem.

Efter dagens ärenden så drog vi hem och vilade. Tonje vilade jag ringde runt som en galning. Kunde fan inte slappna av. Senare drog vi till mamma och käkade mat. Idag hade hon lagat böner med ris. MUMS MUMS var det. Efter maten så ville jag skynda mig hem och ringa till Swedbank. Dagens vistelse hos mamma blev kort. Men vi förklarade situationen och hon accepterade det.

Då när jag ringde och samtalet bröts så ville jag bara lägga mig och dööö. Varför händer detta mig. Istället för att förstöra stämningen för både mig och Tonje så la jag bara allting åt sidan. Gick då istället ned till grannen sofia och vår kära vakt. De bjöd mig då på FINEZI frukt. FINEZI frukten är en gigantiskt söt frukt som jag tycker smakar väldigt gott. Jag åt otroligt mycket av den och är nu mätt som en ko.

Ikväll har vi ingen ström och den kommer inte förens klocka 23.00 ikväll om en cirka en timme nu.

Tänkte gå och lägga mig innan dess GOD NATT gott folk.
Bilder kommer imorgon!


Dag 42 (bilder från dag 41)

God morgon!!

Om ni vill veta så sitter jag just nu och äter min underbara gröt. Klockan 09.00 blir vi hämtade av chuffören Ben.
Vi ska åka in till banken. Får idag hoppas att kortet och banken funkar. Annars blir det ännu en dag utan bygge.

Håll tummarna!

Här får ni se bilderna från igår som jag aldrig la upp.Mango girl nr 1...Mango girl nr 2...


Vad roligt man kan ha med passionfrukt, eller vad tycker ni;)Nosen till hunden, matskål och en vacker ädelkopp som man säger på norska!

( Tonje stekte och käkade upp den där;) hahahah


The spicable me ;). Har ni sett filmen The spicable me, om inte gör det.
kanon rolig film.


Data nörden som pillar sig på magen;)Vem av oss är mest lik Collump i sagan om ringen???
Jag röstar på Tonje hon är fulast,  alltså på bilden;)

Ha en fin dag <3Dag 41 ( Problem varje dag)

God kväll!

Morgonen startade med 150 stycken situps, dusch och en stor portion med gröt. Till efterrätt blev det en hel färsk mango. Planen för idag var att bli hämtad klockan 09.00 av taxichauffören Ben och sedan åka iväg till banken. Men ringde och bad han komma klockan 10.00 istället. På grund av att det brukar vara pengar brist på banken tidigt på morgonen. Men när vi väl kommit fram till banken vid 11.00 tiden så var det världens kö. Vakten som stod där, bad oss gå till en annan automat för detta skulle ta lång tid. Gubbarna skulle ta ut sina löner. Och varför det tar så lång tid är för att de flesta afrikanaren tar ut alla sina pengar de har på kontot. Vi väntade kanske i 15 minuter och det var fortfarande samma person inne vid automaten.Då insåg vi att detta kommer att ta sin tid. En annan sak som vi kom på var att det kanske inte var så smart att ta ut stora summor bland alla människor som befann sig runt om. Vore ju otur att bli rånad på alla pengarna. Vi gick då och satte oss och beställde mat för att sedan prova att komma tillbaka senare.När vi gick tillbaka så stod alla i en ring och tjafsade. Vad är det som pågår tänkte vi. Automaten var tom så jag passade på att slingra mig in genom alla arga männ och sprang in och stängde dörren. Efter kom Tonje. Vi testade fort att dra kortet men en ERROR KOD ploppade upp. F*n ordet kom ut högt från min mun. Folk stod och tittade in och jag blev så irriterad att jag gav dem den blicken så de slutade.

När jag kom ut höll de avstånd. De hade tydligen också problem att få ut pengar. Vakten talade då om för oss att banken var tom för pengar. Det var därför alla var så arga och stod och käfta mot varandra. Var nästan som att jag ville joina dem.

Vi gav då upp och tog taxin hem. När jag kom hem var jag tvungen att få tag i Swedbank. Fick till slut tag i dem och de kollade upp mitt kort och sa att det var inga problem med kortet. Det kändes så skönt att höra dem säga så. Imorgon ska jag testa att ta ut pengar på ett nytt ställe. FBME bank jag har använt mig av hittills verkar vara en skit bank. De har dessutom tagit mina pengar två gånger vi uttag. Igår tillexempel så var på banken och försökte ta ut pengar men inga pengar kom ut inte heller kvittering. När jag sedan kom hem och checkade min nettbank så hade banken dragit den summan jag slog in. HUR KAN DOM GÖRA SÅ!? Imorgon ska jag tillbaka till banken och visa dem situationen och begära pengarna tillbaka.
Jag är nästan helt hundra att de då kommer att säga.

-BUT! You should contact your bank in Sweden to get the money back.

Nej, nej, nej det är ni som har tagit mina pengar och inte Swedbank ska jag saga till dem. Det är ju helt logiskt att där man tar ut pengar har ansvar för vart mina pengar tar vägen eller? Om jag inte får ut något så är den banken som har tagit dem. Vad har Swedbank med detta att göra.? Är så himla frustrerad just nu. Både jag och Dennis (byggaren) vill starta med taket så fort som möjligt. Allt krångel med banken och kortet har stoppat upp allt. Imorgon blir det tredje gången denna vecka att jag åker in till banken hoppas då på ett positiv resultat.

 Vid fyra tiden så drog vi hem till mamma. Hon bjöd idag på Ougali med fisk. Efter någon timme så dök en ung kille upp. Han kom gåendes in på mammas gård som många andra också gör. Jag har märkt att hon inte kan ha ett privat liv. Alla kommer och går som de vill. Detta får mig att vilja laga ett staket runt huset ännu mer. Hur som helst tillbaka till den unga killen. Så fort han kom fram till oss och började hälsa så blev mamma helt tyst. Då tänkte jag genast att här var det något som inte stämde. Efter att han försökt fått kontakt med mamma och hon inte gav respons så började lilla Keisha att såga åt honom gå iväg. Toka, toka sa hon. Ge dig iväg, Ge dig iväg. Till slut gav han sig iväg. Vi frågade då mamma vad som var problemet. Mamma svarade då att han hade hotat mamma med att skära halsen av mamma.

VARFÖR? frågade vi? Mamma började nämna att de tyckte inte tycker om situationen att hon ska få ett nytt hus. De tycker att hon ska bo kvar i det gamla.

Som jag tolkar detta är att folk har blivit avundsjuka på att hon ska få det så mycket bättre än dem. Men varför den lilla pojken ha hotat henne förstår jag inte.

Jag får en massa tankar när jag tänker på det. Min mamma är fan inte trygg. Det är nu inte aktuellt att bygga huset färdigt utan stängsel. Imorgon ska Dennis klart berätta mer för oss om vad som egentligen pågår.

Just nu vill jag bara komma hem och jobba järnet så att vi kan få upp muren till morsan så snabbt som möjligt.

Nu ska jag lägga mig och sova. imorgon lägger jag upp bilderna för ikväll var internet fruktasvärt segt.

God natt!


Dag 40

Hej hej gott folk. Idag har det varit en perfekt dag till att vara ligga stranden. Alldeles för varmt att röra på sig i denna värme. Men istället åkte vi runt i en taxi hela dagen. Och lyssnat på Celindion som vanligt eftersom det var taxichauffören Ben vi åkte med. Blir snart hjärnskadad av den låten.

När vi kom fram till banken för att ta ut pengar till Dennis (byggaren) så fungerade inte kortet. Inte ens en krona kunde jag ta ut. Detta är fan inte HAKUNA MATATA. Har Swedbank spärrat kortet mitt?? Detta har hänt förr när jag har tagit ut stora summor med pengar på en gång. Men då har jag bara kunnat ta ut lite pengar efteråt. Men nu kan jag inte ta ut några pengar. I don tunderstand. Varför händer det här mig. Imorgon ska jag åter igen försöka ringa dem. Idag när jag försökte ringa så var jag den 109e i kö och väntetiden var 15 minuter. Hell no att jag väntar så länge. La då allt detta åt sidan och gick och la mig sov. Min huvudvärk klarade inte mer. Här nere är det bara att acceptera att inget går som du vill ibland. Och visst kan alla ha dåliga dagar men ska inte klaga.

1)      Kortet fungerar ej. Hamna pengar (Inga pengar)

2)      Min telefon går det ej att ringa till. Fick idag käft av mamma och Dennis om varför jag inte svarade i telefon.

3)      Huvudvärk

4)      Blev biten av katten hemma hos mamma. Jag råkade trampa på hans svans.

5)      Ingen ström ikväll

Dagen kunde inte bli bättre. Men Iallafall under min tupplur blev jag väckt av grannen Sofia. Elika!!ropade hon. Vissa uttalar inte bokstaven R här nere. Så det blir Elika, lik istället för Rik. Osv.

Hon gav med en check på den fetaste räkningen ever.  Skämto sido som min gamla lärare brukar att säg).  150,000 TSH. Lönen till vakten som har vaktat oss nu i hela januari. ”Vaktat” har många gånger kommit på honom sova där nere. Han är en sömntuta ibland men annars väldigt snäll. Vi tycker om honom. Ibland så ger vi honom Cocacola så att han kan hålla sig vaken om nätterna.

Efter att vaknat till så drog vi till Mommy. Hon höll då på med att laga ( NDIZI) banangrytan. Vi äter så mycket bananer att jag snart kommer att se ut som en. Både jag och Tonje älskar banangryta. Mamma vet det nu. Jag och Tonje proppade i oss och sedan blev vi mätta och belåtna. Vi tackade så mycket för maten och sedan var det bara att sitta, skratta och snacka skit.


Dagens komentar! jag till Tonje

- fy vad det luktar bajs här
- Det bara jag svarar Tonje


Dagens ämne blev (PIGA) att slå. Här i Tanzania är det lov att slå sina barn. Att slå barnen är det ända sättet att fostra barnen på här nere. Man slår för att de ska förstå rätt och fel. Är detta bra eller inte bra?   I Sverige får man fängelse om man slår barn berättade jag till mamma. Hon skrattade bara. Jag själv blev slagen många gånger när jag var liten för jag inte lyssna. Men det har inte påverkat mig negativt på något sätt. Eller? Detta innebär då att mamma slog mig när jag gjorde fel och inte bara i onödan. Tror att det kan vara nyttigt att slå till sina barn som fattar noll och vägrar att lyssna. När jag får barn Ska uppfostra dem i Tanzania. OM GUD VILL!


Här ser ni blicken när Tonje ska slå;)
MIMI PIGA WEWE!


När vi hade pratat en massa skit så gick vi hemåt. Förberedde våra knivar i väskan. Alltid redo om det kommer någon och anfaller. Vi använder oss båda av små fickkninvar. Tonjes fickkniv heter GERBER VASS som tusan och min den lilla röda som jag fick låna av pappa. Typ 100 år gammal och varit med om mycket men den funkar nog när det väl gäller. När vi kom hem kunde vi slappna av och det känns alltid skönt. Bakom murarna känner jag mig tryggast speciellt här i mbagala. Många som vi har mött tror att vi bor Lyxhotell eller något sådant. Men vi talar då om att vi bor i Mbagala Samazi. Deras ögon blir stora som golfbollar och säger att de är ett väldigt kriminellt ställe om nätterna. Vi svarar då JAAA självklart går vi ut om nätterna. Ta det lugnt Vi är inte så dumma som vi ser ut.


Idag valde Tonje att knacka med den här stora stenen för att sofia skulle höra!
Jag tror hela området hörde den smällen. hahahah ;)

Just nu ligger jag i sängen och huvudet gör ont. Tänkte försöka sova nu. Kanske är det sömn jag behöver.
 God natt på er!

 Men dagen blev ändå full med roligheter.

Jag och Tonje till Chauffören!

-          Sisi Na taka Ananas (vi vill ha ananas)

-          Ananas?? Svarar Chaufförer

-          Yes Ananas

Vi pekar på ett stånd fullt med Ananas.

-          Wangalia (titta) there we have Mengi (många) Ananas.

  Chauffören svarar då

-          Åhh you mean Nanase!? In English Pineaple.

Jag och Tonje såg på varandra och skrattade. Ibland har vi noll IQ som man brukar kalla det.

Självklart var Ananas det engelska ordet för Ananas.

Har ni också råkat ut för den.

Säger man Ananas eller Ananasen på Engelska?

Tonje svarar

-          Ananasen säger man ju! FEEEL Pineaple.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!