Dag 22 Livet i Mbagala!

Hej folkens! En hel vecka har jag nu bott hos mamma. Börjar redan anpassa mig med livet i byn. Tidiga mornar och hjälpa till i hemmet. Städning, matlagning och avkoppling.
Under veckan har vi påbörjat ett bygge. Här ska vi placera en 3000 liter simtank. Vi ska byta ut 1000 liters mot en 3000 liter. I veckan har jag varit och besökt svenska ambassaden angående mitt miljöprojekt. Det gick bra. Imorgon måndag ska jag åter igen på möte . Det går framåt och det är väldigt positivt.
I helgen har vi haft besök av min barndomsvän Addy.
Min nya hund Jina<3
Mamma peruk??
Jag peruk? Idag är det bara vila och chilla. Ikväll ska det grillas och lagas egna pommes. Trevlig helg från oss i Mbagala Chamazi!

Dag 17 Tillbaks till mamma i Mbagala

Hej! Ni undrar säker varför jag inte har bloggat. Tyvärr så har jag inte haft någon möjlighet till nätverk. Sedan dag ett så har vi farit runt . Men nu har jag fixat det. 2,5 vecka har gått riktigt fort. Och vi har hunnit med det mesta. Arusha, serengeti-ngorogoro och sedan Zanzibar. Silva har nu rest hem till Sverige och jag bor nu hos mamma i mbagala. Mamma mår bra hon är glad att ha mig hemma en stund. Men tyvärr drabbades hon av en allvarlig sjukdom att hon var tvungen att resa bort till sitt hemland Bukoba i några dagar för att få rätt medicin. Cirka 2 veckor var hon borta. Det var då tjuvarna slog till. När hon kom hem så var allting nästan stulet. Kylskåp, frys, tvn, våra fläktar och nästan allt i kiosken. Man blir lite förbannad när man får höra att det här har hänt. Men vad ska man göra. Tråkigt att behöva säga att tyvärr är kiosken nu nere för ett tag. Men mamma fortsätter att sälja vatten till byborna iallafall.
När man vill lära sig att laga mammas kända banangryta.
Arusha- Serengeti<3
Först lite punktering mitt i ingenstans!
Vi såg ett utav mina favorit djur. Giraffen!
Självklart ska man sova i tält när man är på safari.
Det var mysigt med kvällsbrasa..
Hur söt?
Världens bästa utsikt!
stretching!
sötnosar!
En lejonhane finns alltid i närheten.
Mamma Tembo, mototo tembo!
så söt!
Ni kanske undrar varför fågeln ser ut sådär....?! Han vill locka till sig en hona.
Ung och snygg lejonhane!
Sen blev det några dagar i underbara Zanzibar-Nungwi
Zanzibar! Nu har jag försökt skriva ned det mesta utav dagarna som jag har missat. Hoppas ni hängde med! Idag var jag till svenska ambassaden och presenterade mitt miljöprojekt Duniani. Det kommer bli fler möten under nästa vecka! Nu ska jag forstätta och vara social med mamma och Victor. Lev väl, God natt!

Kunduchi beach resort , Dar!

Hej! Vi befinner oss fortfarande på kunduchi beach resort. Idag fick vi verkligen sova ut. Vi gick och la oss tidigt och vaknade i hyfsad tid för att hinna med den goda frukosten.
Man är alltid lika exalterad inför hotell frukosten.
Silva har saknat frukten ifrån Tanzania.
Idag har vi typ bara legat och solat, gått en promenad på stranden, badat lite, solat lite till och bränt sig på näsan. Mer än så behöver man inte göra när man är på semester.
Det är ett rikigt fint hotell. Arabic style!
Måste bara dela med mig av bilden som jag tog natten då vi kom fram. Klockan var ungefär 05.50. Så efterlängtat och vackert. Ikväll blir det bara chill. Vi ska snart ta oss till restaurangen och äta lite kvällsmat. Detta är vår sista natt. Men det har varit riktigt skönt att få vila ut dessa två dagar. Imorgon beger vi oss till Mbagala och träffa mamma, Kesiha och min hund Malka. Jag längtar. Får se när jag får möjlighet till internet för nästa inlägg. Men så fort jag får inernet så bloggar jag. Kram på er!

Tanzania 2017

Dag1 Hej ! Nu var det dags att blogga igen. Resan till Tanzania har påbörjat. Men inte riktigt som vi hade önskat det. Redan igår morse då vi skulle upp tidigt och ta Arlanda bussen så hade vi inte turen med oss. Vi höll nästan på att försova oss. När vi hade stressat under morgonen och äntligen tagit oss fram till busstationen Örebro så var bussen 10 minuter försenad. Med mindre klädsel frös vi ihjäl och vi klagade på att det var kallt. Men det visade sig att stå och vänta 10 minuter i kyla inte skulle vara det värsta på resan. Vi tar oss fram till Arlanda flygstation. Checkar in våra resväskor. Det visade sig åter igen att jag hade 10kg övervikt men eftersom vi var 2 personer med 3 väskor så gick det bra. Tack kvinnan vid disken! Flygresan gick bra tills kaptenen ropade att vi inte kunde landa i Istanbul. Under en hel timme så cirkulerade vi. Till slut landade planet. Vi passagerare applåderade. Sedan hör vi kapteten prata igen. -Detta är en nödlandning. På grund av det dårliga vädret (tjocka dimman) så kan vi inte landa i Istanbul förns om 2 timmar. Jag föll ihop i mitt säte och tänkte genast nu missar vi flyget till Dar es salaam. Jag märkte också hur tårana nästan kom...men Silva lyckades lugna ned mig. Där sitter vi 145 passagerare. Människorna började diskutera och andra klaga på att de kommer att missa sina flyg. Luften började bli tjockare och jag började bli svimfärdig så jag fick gå längst back i flyget och hämta andan och frisk luft. Flygvärdinorna hade öppnat dörren. Och det var fler än jag som hämta frisk luft. Efter nästan två timmar av väntan fick vi äntligen lyfta igen och landa i Istanbul. Klockan var nu 20.30 när vi landade. Flyget till Dar es salaam hade redan gått. Vi kontakade informationsdisken som redan var fullsatt med långa köer. De skickade oss till Transfer disk där vi stod i kö i över 2 timmar. Vi fick besked om att vårt nästa flyg gick samma tid fast nästa dag. De skulle erbjuda med hotell övernatting. Men vi var tvunga att gå till Hotell Disken. När vi kommer fram ser vi åter igen lång kö. Det vara bara att bita ihop och ställa sig vid den. Åter igen 2 timmar i kö. Vi fick ett hotell och bussen kom och hämtade oss. Busschauffören körde fel så vi fick stanna och fråga om vägen. (typiskt tänkte vi) När vi väl kommer fram till hotellet så var det likadant där, nästan i en timme kö för alla skulle checkas in.
Alltså våran planerande resa skulle ta oss ett halvt dygn men istället tog det 2 dygn. Men vi fick ett fint hotell iallfall.
Vår utsickt från hotellet i Istanbul!
En trött och sliten Silva. Äntligen en säng att ligga på. Trots allt detta jobbiga så är vi otroligt tacksamma att allt gick bra till slut. Det kunde ha blivit värre! Idag dag 2 är vi på plats i Dar es salaam Kunduchi beach resort! Bilder och inlägg kommer senare. Kram från oss!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!