I form

God kväll!

Idag hade jag jobbpremiär på H&M. Det var prescis som jag hade förväntat mig. Stressigt, mycket att göra, mycket fina kläder och sexiga underkläder precis som jag vill ha det. Det känndes väldigt skönt att komma igång med jobbet igen fastän det var segt att komma igång.


Mina planer nu blir att jobba, träna och uppnå mina mål. Angående träning och mål så hade jag tänkt köra en 8 veckors kur. Fastare rumpa på 8 veckor. Träningen går ut på styrka och intervall/konditions övningar. Tillexempel Löpning eller roing.
Igår körde jag styrka med tunga vikter. Framsida, baksida och rumpa. Dessutom 150 stycken situps.

Jag tycker att det ska bli en rolig utmaning.


Idag körde jag intervall i 16 minuter. Det räckte för mig eftersom jag inte har tränat på länge.
Jag stack ut och hittade en raksträcka där körde jag spurt med joggning ingen vila. Hittade en mittpunkt där jag först sprang och sedan joggade hälften. Jag körde 12 fram och tillbaka. Jag körde i mitt tempo och nivå.Innan spurt träningen så körde jag lite övningar för att mjuka upp kroppen. Fotleden, balans, liggande på ryggen och lyfta stjärten, stående hunden. skidåkning och sist stå på alla fyra hundövningen. Detta kör du helst utan skor eller barfota innan du springer ut eller kör roring. Dessa övningar var visst jätteviktiga att jag gjorde innan alla spurten och styrketräning.

Såhär ser veckoplanen ut för mig!
Måndag:  Sedan (Styrketräning bein och baken)
Tirsdag:  Spurt - Löpning eller roing)
Onsdag:  FRI
Torsdag: Styrketräning baklår)
Fredag:   FRI
Lördag:  Spurt- löpning eller roing)
Söndag:  FRI

Alla träningsdagar: 6 övningar som mjuknar upp kroppen!

Detta ska jag göra nu i 8 veckor! Wiihoo sen får vi se om jag har fått den FASTA rumpan.God natt. Nu ska jag lägga mig och sova. Imorgon bitti blir det jobb igen<3


På väg till träning!

God morgon!Vilken härlig morgon. Vaknade med min pojkvän vid min sida. Har nu käkat en god frukost med gröt och bär.
Nu ska jag dra till gymmet. Idag ska jag träna ryggen, har så fruktansvärt ont i den.
Har nog fått dålrig hålling igen, dessutom var det ju tre månader sedan jag tränade styrka.

Jag har en glad nyhet iallfall. Jag fick jobbet på H&M, det blev en 80 procent anställning. Jag börjar imorgon Torsdag. Ser fram emot det. JAG ÄLSKAR ALTA!


Nu sticker jag så att jag sedan kan komma hem och gosa;)

Ha en fin dag!


Tillbaka till Alta!

Hej hej!

Just befinner jag mig i alta Norge. Min resa började redan igår natt. Bussen gick 01-05 och den var fullsatt med folk. Men jag lyckades hitta en plats lite längre bak brevid en söt blondin tjej. Brevid mig på andra sidan satt en stor svart man, bakom honom satt någon arab. Bakom mig satt en annan svart kille.
När alla de tre somnade till så blev det som rena rama ljungeln. De snarkade som djur. Jag klarar inte av människor som snarkar när jag vill sova.
För min del blev bussresan längre än någonsin.

Klockan 06.00 kom jag fram i Oslo. Där tog jag bussen mot flygplatsen. Det blev två timmars väntan innan jag hoppade på flyget mot Alta.

I Alta är det snö, snö överallt. Min älskling kom och hämtade upp mig med bilen. Åhhh det var underbart att få se honom igen. Jag har saknat honom så.
Dessutom var han snyggare än aldrig förr. Under tre månader har han lyckats blivit det;)

Nu sitter jag vid soffan i vårt lilla mysiga krypin. Har nyss käkat frukost och Johanna stack precis till jobbet.
Snart ska jag gå iväg och försöka komma på intervju. Jag säger inte vart än. Trist om jag inte får jobbet.
Jag är väldigt nervös när det gäller intervju och jag hoppas att jag får jobbet. Men jag ska bara vara mig själv.

Efter intervju ska jag föröska komma iväg på ett träningcenter. De har ju öppnat ett stort badställe med ett nytt gym. Jag ska försöka komma igång med min ben träning.

Nu är det dags att fixa iordning sig. Önska mig lycka till!

Ha en fin dag!Helgens bild som syrran tog på mig!


Voffeldagen!

Hej hej!

ojojoj, dårligt med uppdatering här ser jag....

Idag morse ringde farfar och farmor mig och bjöd hem mig på voffler. Det är voffeldagen utbrast han i telefonen.
Det blev åter igen en trevlig stund tillsammans med dem båda. Och tillochmed fick vi besök av min tuffa faster. Det var kul att träffa henne också.

Annars har det varit en lung fredag. Just nu sitter jag tillsamman med syrran och käkar kycklinggryta som jag precis lagat. Ikväll blir det mys med familjen.

Tänkte att jag skulle lägga upp klippet från Tanzania Mbagala. När bomben utlöstes inte alla så långt ifrån där vi bodde.
Man kan inte se något i klippen med man hör allt vi säger....


Fortsättnigen.......


Efter klippet sprang vi ut mot vägen. Man såg folk som också sprang mot samma håll. Sedan stod vi vid ett parkeringshållplats. Jag och Tonje skrek och hojtade att vi måste ju röra på oss. Här kan man inte stå, helt stilla tills bomben kommer. Herregud är det galna eller!
Folk försökte få oss lunga, och sa att det inte var så farligt. Vi ville inte tro dem fösrt vi helt klart visste allting.

Jag var så rädd att jag ville gräva ned mig...

Till slut blev bomb utlösningen bara svagare och svagare. Nu förstod vi att det inte var krig och att bomben INTE kom något närmare Mbagala.

Varför bomben utlöses ska jag nu berätta för er. Innan vi reste hem fick vi klara nyheter från vissa vad som igentligen hade hänt vid militärbasen den kvällen. Först trodde vi att det var ett tekniskt fel som alla påstod.

Men den riktiga storyn är att Presidenten hade för längesedan fått besked om att ge basen pengar sådan att de kunde förstöra bomberna. Därför att bomberna hade gått ut av datum för länge, länge sedan.
Men presidenten svarade bara nej.
Tiden bara gick och gick och till slut SMÄLLER dem ju. Det är ju inte så konstigt.

De sa att det var cirka 43 människor som dog den dagen. Men tyvärr så ljög dem. Det var över 200 människor som dog. Mesta parten var militärer och civila människor som bodde runtomkring....

Detta skedde i BONGO LA BOTO som det kallar det. En ställe en bit från flygplatsen nära MBAGALA.

jag säger bara en sak!
ALLT ÄR DEN EGOISTISKA PRESIDENTENS FEL....Brrrrr

God kväll!

Jag fryser som bara den och mina händer är torra som sandpapper. Idag när jag gick mot banken så träffade jag på människor som älskade vår värmen som hade kommit idag. Mötte på en tant som verkade väldigt näjd med dagens värme att hon nästan skrek det rakt ut till mig.

FINT VÄDER VI HAR IDAG!

Jag smilte tillbaka och låtsades gilla läget;)

JAA VISST ÄR DET...innnerst inne frös jag ihäl!

Hur som helst idag har jag försökt gått till banken på Kumla torg. Lilla kumla torg. Men när jag väl kom dit så hade jag glömt tagit med mig mitt legitimation. Det verkar som min otur har följt med mig hem till Sverige.
Eftersom jag ändå var inne på lilla kumla torg passade jag på att gå in på Biblioteket. Jag köpte mig ett ny almenacka för 2011. En almenacka gör mina dagar, utan den så är jag vilse.

När jag kom hem till stugan igen hade pappasen hunnit komma hem. Vi drog ganska snabbt iväg och handlade oss mat.  Jag älskar att handla mat och speciellt handla till nya recept. Imorgon blir det att laga någonting nytt.

När vi hade storhandlat så var det bara att slappna av. Jag väntade fortfarande på min resväska som inte har kommit. Vi 17.00 tiden ringde han och sa att han skulle komma fram vid 21.30. Det blev bara att vänta.

Jag och syrran drog därför mot gymmet för att träna lite. Nu var det cirka en månad sedan jag tränade och det kändes tungt att komma igång. Jag kände mig seg och hängig. Nästan som jag inte hade tränat på flera år. Nu gäller det att komma upp i from igen. Jag har saknat mina stunder med träningen. Now Im back again!Klockan 21.30 kom leverans gubben med resväskan. När jg öppnade den så var det precis som jag hade förväntat mig. Ni förstår att min styvmamma tvingade mig att packa ner en stor fryst köttbit den dagen innan jag reste. Tror ni att den fortfarande var nedfryst. Nej. Så fort vi öppnade resväskan kom en fruktansvärt illa lucktande stank av gammalt kött och blod. Pappa utbrast
- Jag tror inte vi kan laga den här nu när den stinker såhär.....

Nämen nej det menar du inte. Som att jag skulle äta köttet för en miljon än gång.

Men nu är resväskan här och det känns väldigt skönt. Alla kläder blir att tvättas så fort som möjligt.
Jag saknar dig värmen<3

Hemma igen!

Idag vaknade man upp i den kalla källaren nere i mitt rum. När jag vaknade vid sju tiden idag morse insåg jag att nu var vår resa slut. Det är så tragiskt, jag vill tillbaka till värmen. Jag hatar kyla.

Men det känns skönt att vara hemma igen till mitt trygga Sverige. Men jag hoppas att jag snart kan resa till Tanzania igen.

Att ta farväl till mamma och lilla Keisha blev svårare än vad jag hade förväntat mig. Under dessa månanderna tillsammans har man liksom bundit en mamma och dotter relation som jag aldrig trodde att jag skulle få. Jag har verkligen saknat att ha henne i mitt liv igen. Jag känner mig hel än någonsin förut. Jag kan nu luta tillbaka huvudet.

Min dröm har kommit i uppfyllesle. Jag har fått lära känna min underbara, roliga mamma. Jag har byggt henne ett nytt och tryggt hem. Jag har aldrig varit så lycklig som jag är idag! <3

Herregud tror jag brukade upp hela toalett rullen när jag skrev detta.......;)

Tillbaka till känslan att vara hemma igen. Jag vaknade upp idag utan min kära Tonje som har vart som min vänster hand hela tre månader. Kändes tomt att vakna upp utan henne.
Men nu tillbaka till verkligheten.
Mitt nästa steg nu är att få tag i ett jobb. Den 28 mars ska jag ta flyget och resa till min andra del, min älskling.
Dessutom ska jag på intervju och jag hoppas jag får jobbet. Mitt mål är nu är jobba skiter ur mig.

Nu blir det tillbaka till att blogga om det vardagliga i Norden;) Hoppas ni hänger med....


 Nu ska jag åka till Farmor och farmar och bli bjuden på lite bullar och kakor.

Ha en fin dag!


Huset blev inte helt klart innan vi reste som vi hade förväntat oss på grund av vissa hinder.
Det som är kvar att göras är Dörrar, mosqito nät på alla fönster och sedan plastering på hela utsidan. Jag ringde idag morse och Dennis var där nu och ordnade Mosqito nät och dörrana. Mamma kan senast flytta in  det nya huset idag eller imorgon Tirsdag<3

AMEN, ALLHA ACKBAR, och HURRA för det!

Jag tackar alla som har gjort detta möjligt för mig. Och jag tackar Tonje som har vart på min sida hela resan. Utan henne hade jag nog inte klarat av vissa situationer. Hon är en stark och en godhjärtat person och jag är skyldig henne ett stort TACK <3

Du är en vän för livet;)


Dag 85 Torsdag (Tre days left)

Hej hej!

Idag var vi helt slut när vi kom hem. Vaknade vid 07.00 och klockan 07.30 skulle vår beställda chaufför komma.
Eftersom vi nu bor på hotell Sunrise så har vi ordnat en ny chaufför som tar oss mot stan.

Sunrise hotell ligger en bit från Mbagala och närmast ligger stan om man tar båten över. Klockan 08.00 skulle vi träffa Sofia med tiden blev 08.35 innan vi hann komma fram tid den bestämda platsen.

Tiden var nu knapp. Åter igen skulle vi hjälpa Sofia med visa till Sverige. Först skulle vi fixa försäkringen. Men som ni alla vet så tar saker och ting så himla lång tid här i Tanzania. Klockan tio stängde ambassaden och det kliade i våra nerver. Iallfall mina. Det är inte kul att handskas med Eria när hon är stressad.Vi kom inte därifrån förns klockan 09.38. Nu gällde det bara att springa ner till bilen och sedan tuta och köra. Men allt var i vår väg trafiken blev som värst när vi skulle komma ut från parkeringen.
Som tur va nådde vi komma fram till ambassaden klockan 09.45. Det var inte så lång bit att köra.
Tonje och Sofia sprang snabbt in till ambassaden. Jag har aldrig sett Tonje springa så fort.


Trots väntan och ännu en insats inne på den bedrövliga svenska ambassaden blev hon inte godkänt. Vi hade fortfarande inte fullfört alla punkter. Idag var det fjärde gången vi var där och åter igen får vi ett nej. Man kan nästan tro att stället är rasister. Jag blir så arg!!

Nu har hon bara några saker kvar att fixa sedan får vi hoppas. Att de inte ger oss riktig information ända från början det förstår jag inte, allt skulle gå så mycket fortare då.
Här sitter vi..ÄNTLIGEN HEMMA!!Under väntan på att Tonje och Sofia skulle bli klara inne på ambassaden så passade jag på att ta lite
DIVA bilder på mig själv. BECAUSE IM WORTH IT!Efter den långa förmiddagen så drog vi till vårt gamla hybel. Vi packade ihop de sista vi hade kvar. Sedan bad vi Sofia grannen att städa resten. Vi gav henne självklart lite pengar eftersom hon skulle städa upp vår skit.Vi passade också på att tillbringa tiden tillsammans med SHIMBA och TEMBO. Gud vad jag kommer att sakna dem. Mina vovvsingar!Mamma väntade på oss under hela dagen och hon blev väldigt glad över att se oss.Den där vilda ungen sprang runt i ösregnet. Precis som jag brukade göra när jag var liten...
Jag har tänkt att göra det nångång igen innan jag dör;)Eftersom det regnade som bara den så regnade också in på mammas lilla hus. Det droppade ner vattendroppar här och där.  Bland annat inne vid sovrummet. Dessutom så spru
Det här var verkligen hemskt för mig att se att mamma faktiskt har levt såhär i alla dessa år.
Men nu är det slut på det för snart ska hon få bo i det nya huset!Här kan ni se lite av dagens arbete. De har nu lagt på plastering i nästan alla rum och det börjar redan kännas hemtrevligt. Snart är det bara dags att sätta dit dörrarna och efter det kan man kalla det för ett hem.

Mina två bebisar<3
 
God natt!


Dag 83 Tirsdag!

God kväll!

Nu ligger vi i lyx sängen på Sunrise hotel åter igen. Nu är det nästan tre månader sedan jag checkade ut från detta hotell och nu är jag tillbaks igen. Och denna gång kännas det som slutet och inte början.
I natt är det ingen musik, ingen Ala ackbar, inga hundar att busa med, ingen strömlös natt och inga varma svettiga nätter. Ni tror att jag är galen som säger det här men allting känns lite trist nu. Det finns ingenting att klaga på mer. 


Men ibland kanske det är skönt att inte klaga;)


Som Tonje ofta gör på sitt utseende.
 
- Herregud jag ser ut som en PÅKÖRD KATTUNGE I ANSIKTET)

Nej, nej nej Tonje. Du är den vackraste Tonje i världens<3


Här kan ni se på mina Mbagala fötter;) Rena va!


Självklart ska det bli skönt att få sova i en ren och skön säng i några dagar som vi har kvar. Utan en massa kryp i sängen. Men framför allt inga mer livrädda nätter där man ligger och är rädd hela tiden på att tjuvarana ska dyka upp. Nu hoppas jag att det blir tomt för bekymmer hit och dit, förhoppningsvis. 

I natt har vi bara fått sovit i två timmar. Klockan 03.00 vakande jag av ett otäckt ljud. Jag väckte genast Tonje och bad henne att vakna upp. Vi tog våra vapen som vi hade lagat och förberett speciellt för denna natt.
Vi var rädda att idag skulle tjuvarna anfalla oss. Vår sista natt i Mbagala som ingen annan visste om. Men vi ville vara på den säkra sidan. Vi tog på oss våra kläder och skor. Tog med oss väskan vi hade packat ner alla våra värdesaker och sedan gick vi ned till Hassan vår vakt. Det kändes tryggast att sitta där nere  tillsammans med honom.

Regnet bara ösde ned och vi blev sittade där för en stund. klockan 05.00 kunde jag inte hålla ögonen öppna längre. Vi bestämde oss för att gå upp och lägga oss. Efter det blev natten lugn.

Klockan 07.00 laramade min telefon. ITs time to get up!. Jag trodde inte det var sant, var klockan redan sju.
Det var dags att kliva upp för 07.30 skulle Sotani hämta upp oss.

Idag skulle vi åter igen hjälpa mamma Elsa. En mamma till en vän till mig som bor i göteborg. Det är nu andra gången vi åker in med henne till den Svenska ambassaden. Första gången hade hon inte fullt i papprena ordentligt eller inte alls rättare sagt. Vi var då tvngen att lämna ambassaden eftersom det skulle ta timmar att fylla i alla dokumenterna. Det tog oss cirka en timme att fylla i alla frågor.

Idag gjorde vi ett till försök. Vi var så nära men tyvärr hade vi inte fått med oss alla uppgifter. Åter igen fick gå ut med tunga ben därifrån. Denna gång hade vi foten inne i ambassaden iallfall. Vi fick desstom träffa en vit dam. Men tyvärr så var hon inte svensk.
Hon gav oss ett papper om vilka punkter vi fattade och vad som var viktigt att följa.


Hela dagen har vi sett till att fullgöra alla punkter på listan som vi hade missat att göra. Och idag fick gjort väldigt mycket.  Nu är det bara några enstaka saker kvar att fixa. Nästa gång får vi hoppas att detta går igenom. Det har varit nästan som ett års arbeta att följa alla punkter. Att det ska vara så svårt att komma in till Sverige nuförtiden.


I Dessa vägar fick vi köra igenom idag efter nattens oväder!
Efter dagens uppdrag drog vi först hem och hämtade upp våra resväskor hemma. Sedan körde vi ganska direkt hem till mamma. Idag har Dennis äntligen börjat sätta upp fönsterna. Det ser ut att se riktigt bra ut nu.

Wallaaaaaaa


Här står Dennis och ordnar dörr ramarna.
Im very happy =0)

Så fort han blir färdig med detta sätter han igång plastering. Förhoppningsvis imorgon. På torsdag blir vi och åker dit och ser vad han har gjort.

Jag längtar!

Nu ska jag äta upp min fruktsallad sedan krypa ner i sängen.

JAG HOPPAS ATT JAG NU FÅR EN GOD NATT INATT!
OCH NI MED<3

Dag 81 Söndag!


Idag vaknade vi upp svin tidigt. Klockan 07.00 kom Sotani och hämtade upp oss. Idag skulle jag till kyrkan med mamma och Keisha. Tonje vägrade att följa med så henne släppte vi av på Harbour wiew. I tre månader har mamma tjatat om att jag ska följa med till kyrkan. Idag fick hon äran att ta med mig.


 
Tonje äter frukost hemma hos Mamma idag morse! Te och bullar;)
Jag är inte ett sådant stort fan att gå i kyrkan. För det första är det piss tråkigt att sitta och höra på en massa saker som är ointressant för mig. Det negativa med denna kyrka var att alla folk var så på. Om du bara satt och såg på så var du konstig. Plus att när alla stod upp och hade sina ögon stängda så hade visst inte jag det. Då kommer en man fram till mig som sprang runt och stängde mina ögon. Jag fick tydligen inte se utan jag skulle blunda. Och en annan man kom fram till mig under bönen. Alla stod och bad och ropade åt alla håll. Jag bara stod där och blundade när en man plötsligt tar mig på huvudet och börjar be. Han slutar bönen med att JÄVULEN ska komma ut från mig. Och vips så var den borta! Att jag inte tänkte på att lämna honom hemma.
Men till det positiva. Vilken atmosfär, vilken Peace alla människor har i kyrkan. Människorna kommer dit för sin starka tro. Rika och fattiga alla har ett hopp för att ett bättre liv. Jag kunde känna deras starka passion för en förändring i deras liv. Gud är deras ända hopp. Deras ljus, styrka och framtid. Alla människor har sin egen passion för något och det är helt acceptabelt. Men tyvärr så är detta inte min passion.

Jag köper inte tron, jag handlar!

Med det menar jag att man ska tro på människans handlingar. Vi ska hjälpa varandra. Känna en makt i oss själva. En makt att kunna öppna sitt hjärta till alla människor. Jag behöver inte tro på Gud för att känna den makten. Jesus var en sådan människa. En stor predikant med ett stort hjärta.

Jag

- Tonje! ta inte bort bilderns från cameran 

Tonje

-  jag får ta bort vilka bilder jag vill, för det är på min stjärt.

Jag

- nej det behöver inte vara din rumpa. Det kan ju gott vara Halley Berrys!Här är lite ord från prästen idag om ni är sugna på att veta!

- OM DU HAR JESUS OCH GUD INNE I DIG SAMTIDIGT SÅ FÅR DU STYRKA (POWER). STYRKAN ATT GÅ FRAMÅT I LIVET!

- OM DU INTE LYDER GUD SÅ ÄLSKAR DU HONOM INTE

OBS!

Idag fick vi höra en ny sak gäller anfallet på de vita som skedde för två veckor sedan. Tjuvarna hade kommit mitt på natten. Slagit ned dörren och slagit ner alla. Sedan så hade de våldtagit en tjej. Fram och bak och sedan dödat henne.

Nu har vi hört många olika versioner att vi inte vet vad vi ska tro. Men det har iallafall hänt det ena eller det andra. OCH det ska inte ske oss. ÖVER MIN DÖDA KROPP att de ska få våldta oss! De ska bara försöka att ta sig in här…God natt allesammans. Var tacksamma över att ni ligger trygga i natt. För vi kommer åter igen ha en sömnlös natt!

 

 

 

 Dag 80 Lördag (JUMA MOSSI)

Det blev en strand dag åter igen. Idag var det tillsammans med Mamma och Keisha också. Idag så var det fullt av människor kostade dessutom inträde för att komma in. Vi tror att det var något slags möhippa som hölls. De dansade, lekte lekar och spelade musik. Därför var det två typer av musik på stranden idag. Fest människorna hade hipp hopp RNB, Eminem medans hotellet spelade Indisk musik. Bra kombination va!


Fråga mig inte varför Tonje har den där saken på huvudet!!


Hela dagen var fantastiskt bra tills mamma släppte bomben. Vi började diskutera om att ha vänner i Tanzania. Mamma tyckte att vännerna här i Tanzania inte var något att lita på att man inte ska bli allt för bra vem med dem. Varför? Jo för att de ofta sviker dig.

Hon berättade alltså om ett rån som en kompis till henne hade talat om för henne. Som skedde för inte alls för längesedan här i Mbagala kanske för 2 veckor sedan. Mamma berättade att 10 stycken vitningar hade blivit rånade och mördade av ett gäng VIBAKA (tjuvar) . Allting började med att vitningarna hade bjudit dit kompisarna som tydligen var från Tanzania.

Kan ni föreställa er hur rädda vi blev jag och Tonje. Jag fick en klump i halsen. Jag är verkligen glad att mamma talade om detta för oss. Det värsta är ju att vi faktiskt har sett dessa vita människor. Inte allt för länge sedan när vi precis hade flyttat hit så mötte vi på två vita tjejer som kom gåendes mot oss vid vägen i Mbagala. Vi hejade bara på varandra. Lite senare den dagen när vi körde förbi med bilen på väg mot stan så såg i ett stort gäng med vita. Det måste ha varit dem ju.

När vi kom hem från Sunrise hotell ringde vi genast Dennis. Tydligen så var det han som hade berättat detta för mamma. Han version var annorlunda. Han menade att de blev rånade men ingen hade blivit mördad. Tjuvarna hade bara slagit ned dem alla och sedan stuckit med alla värdesaker. Men att nu är alla fast och sitter inne i fängelset.

Rädslan började nu släppa lite. Men vi ville också checka med mamma china och höra om hon hade hört något. Det hade hon tydligen inte men däremot fick jag skäll att jag måste sluta vara rädd. Hon frågade om jag var kristen och jag svarade ja.

I TELEFON MED MAMMACHINA!

-          Erica,!! you should not feel afraid. To feel afraid it’s a sin.

-          Ok! mmmm

-           If you don’t feel afraid god will protect you.

-          mmm Ok!

-          Bad Things will happen if you feel afraid. GOD decide when you going to die. I pray for you every night my child!

Bullshit!
Det är ju mänskligt att känna rädsla det ligger I människans natur. Jag tänker minsann inte luta huvudet bakåt och låtsas inte vara rädd. I min mening är det när man inte är rädd som det sker. Det har jag iallafall upplevt. Jag tänker alltid på det värsta som kan ske och det har minsann hjälpt. Men sker det så sker det. Det finns ingenting jag kan göra åt.Förutom att göra lite motstånd.
Under kvällen körde jag lite slag övningar som jag hoppas kan göra lite nytta ifall de kommer....
HIIIIJAAAAA


Vid klockan 18.00 kom vår vakt Hassan. Jag satte mig genast ned och pratade med honom. Jag frågade om han hade hört om detta. Han hade också hört allt om detta. Han berättade att de vita hade bott på ett Hostell. Ett hostell utan mur eller vakt. Mitt på natten hade ett helt gäng med tjuvar gjort inbrott och slagit ned dem alla. De tog sedan alla deras värde saker.

Föreställ er att detta skulle ske mig och Tonje. Vi har nu diskuterat om att På tisdag tar vi in på hotell. Vi vill absolut vara på den säkra sidan. Säger bara en sak, detta var första och sista gången jag bor i Mbagala. Tanzanias farligaste by.

 


Dag 79 Fredagskväll!

När vi kom hem efter den underbara strandagen träffade vi på Mose grannen. Vi mötte på honom och en annan fyr som han hade med sig. Han förklarade då för oss med sin dårliga engelska att han och en annan snubbe skulle bo här hoss oss i några dagar.
Mose presenterade han för oss och ha sa att han hette Abdul. Som ni alla vet så är Abdull ett muslimsk namn. Det här såg illa ut. Två muslimer bo på samma plats som oss???!!
ALDRIG I LIVET!


När de hade gått iväg började jag och Tonje kackla som två oroliga höns.  Vi behöver inte flera otrygga nätter vi har så det räcker nu.  det ska alltid vara det ena eller det andra, varjedag. Vi ringde genast mammachina och berättade vad som på gick, hade hon verkligen godkänt detta.

Jag förklarade för henne vad som pågick och talade om för henne vi inte tyckte att detta var ok. Vi känner oss inte trygga med att två främlingar som ska bo hoss oss.

Hon förstod oss absolut och hon menade att hon inte hade godkänt att de skulle bo här. Utan att de hade fått lov att ha sina saker stående här tills de hittade ett plats att bo i. Och medans de väntade skulle de bo på hotell eller nåt.

Nu var vi på rätt spår igen. Männen skulle inte sova här inatt eller någon annan natt så länge jag och Tonje bor här. Det vore ju typiskt om något hände nu precis  innan vi reser hem.


Under kvällen satt vi åter igen och spelade kort med grannen Sofia och vakten Hassan. Vi lärde dem att spela Vänd tia. En klassiker! De lärde sig spelet ganska snabbt och kvällen blev fullt med kortspel.


Här sitter vi Hassan, Sofia och Tonje!Lite flummtider har vi också att bjuda på=)
Kommer att sakna dig Tonje. Kommer att kännas tomt att vakna utan dig brevid i sängen!


Kommer att sakna de spontana dagarna på Stranden!


 Me and my pussykatt;)
Det blir en dag på stranden!

Hej hej!

Idag är det äntligen fredag och då kan man slappa av. Klockan 10.00 kom får kära vän hästen och plockade upp oss i sin röda cadilliac.Först började jag morgonen med att fylla på mer vatten i vår dunke. Vi har inte haft ström nu på nästan två dagar. För att jag skulle kunna ta en liten dusch idag var jag tvungen att gå ner till kranen där nere. Där finns det iallafall vatten. Det var tungt som som bara den. Men det blev dagens träning.
Jag kunde höra Tonje ekande skratt från balkongen.

- hahahahhahah är det tungt eller???!!!

Just nu ligger vi bara på stranden och njuter. Himmlen är klar och solen lyser klart.Idag ska Tonje grillas. Jag har därför smörjt in henne med baby oil och sedan spraya på kokos olja.
Vi får se hur resultaten blir.


 
Vi får hålla tummarna att hon kanske blir lika brun som jag;)

Ha en fin fredag puss och Kram<3

Dag 77 (O=nsdag

Hej hej!

Nu är dett bara 11 dagar kvar tills vi reser hem. Tyvärr så måste jag säga att bygget med att sätta dit fönster och dörrar inte har skett än. Detta på grund av strömmen som hela tiden kommer och går. De håller ju på och svettsar fönster och dörr ramarna.
Jag pratde med Dennis byggaren idag och han sa att det kanske inte blir färdigt förns på måndag. Inte förens då sätter de upp fönster och dörrar.
Det här gör mig lite frustrerad eftersom vi snart åker hem. Men han Dennis lovade mig att allt skulle bli klart innan nästa helg den 19e mars. Nu får vi bara vänta och hålla tummarna!Igår när vi var hemma hos mamma så hade byggaren vart där och hamrat lite på där fönster och dörrar ska sättas dit.
Ni kan se det på det stora fönstret här.

Idag vaknade vi upp vid 09.00. Eftesrom regnperioden börjar nu så har jag börjat blivit förskyld. Igår kväll hade jag världens huvudvärk. Därför gick jag och la mig väldigt tidigt. Men idag mår jag mycket bättre om ni vill veta.

Efter morgonens sysslor med tvättning av kläder städning och matlagning så drog vi till mamma. Först hade vi en timmes nap. Sedan knallade vi iväg.

( Ser ni TRIPP, TRAPP och TRULL där bakom!? Snart ska vi få äta dem. MAT!

När vi kom fram så sprang lilla Keisha emot oss och vi fick den största kramen. Det är skönt att få kramar ibland. Av Tonje så får man fan ingen kropps kontakt förutom när vi ligger och sover;) Men annars så säger hon bara

- Försvinn din lilla fula rotta, ta inte på mig!!

Ni kan ju förstå hur jävligt jag har det;)

Hur som helst. Mamma hade lagat mat och vi sattes oss och åt. Idag blev det SAMAKI ( Fisk) med ris.
Efter maten spelade vi kort.  Jag har nästan glömt hur kul det är att spela kort. Fast bara när jag får vinna såklart.
Vi körde vänd tian som ni kanske känner till och sedan körde vi ljugaren. I Ljugaren har jag listat ut att det är bäst att tala saning för att vinna. I spel så är jag sämst på att ljuga men däremot i verkligheten så är det annorlunda;)Mamma!
Efter att ha spelat kort tills våra hjärnor inte klarade av mer så fick jag en sådan lust att spela "fotboll".
Vi sparkade bollen och sedan skulle man först springa och ta bollen och sparka iväg den igen. Sådär höll vi på tills mina lungor inte klarade av mer.
Det var väldigt kul som ni kan se på bilden nådde jag först till bollen hela tiden.....
Här kan ni se det igen. Stora barnet själv!!
-  JAG SKA KOMMA FÖRST!!

I Tanzania är allting lovlligt, man kan pissa överallt! HAKUNA MATATA!
Dag 75 Härliga måndag!

Tjhoo!

Idag vaknade jag av Tonje höll om min hand. Det var så sött. Hadde en sådan lust att krama henne tillbaka med då hade hon säkert slagit ihäl mig. Tonje är en hård människa man går inte runt och krama henne hur som helst;). Det är bara killar som får krama henne.Det blev en ramadan frukost. Fanns ingenting att äta, bara ett par mögel bröd som låg liggandes. Dagens planer var att åka att handla. Idag hade vi INTE beställt Ben the frog, utan idag hade vi kallat in Sotani. Sotani har en väldigt lite hjärna med när man förklarar tusen gånger så förstår han till slut. Dessutom så han minst lika ful som Ben the froggy.


Klockan 10.00 kom han och tutatde utanför vår gate. Han satt i en röd cadillac. Den gamla röda cadillacen gjorde att han blev den största coolingen i världen. Trodde han iallafall. Han hade en blå rutig skjorta med solglasögon med bling bling på.  Fingrarna var klädda med olika ringar, stora som små.

När vi kom fram till stan släppte han först av oss på HARBOUR VIEW. Vi var tvungna att äta något först innan vi storhandlade. Vi slängde i oss varsin pizza sedan drog vi till nästa stop.  VODASHOP butiken.
Tonje skulle fixa sin internet som har blivit knasig. Medans hon väntade i den långa kön i butiken så gick jag för att möta upp mamma china.


När jag kom tillbaka var Tonje fortfarande inte klar. Hon höll nu på med att få hjälp ialfalla. Med det tog lång tid.
Och hela tiden var det nån som skulle trängas och fråga en massa saker om ditt och datt. Speciellt så var det ett INDISK par som inte kunde sitta still och vänta. Jag tror jag skulle bli galen när det hela tiden gick fram och tillbaka.

- EXUSE ME...EHM jag är INDISK. JAG ÄR SNYGG, SEXIG OCH SMART så jag borde få gå först.

Jag var faktiskt nära till att gå fram och fråga vad deras problem var....men jag ville inte bli ett indisk potaismos!!

I cirka två timmar satt Tonje där inne och indeerna kunde inte ens vänta i en sekund.

THIS IS AFRIKA!


Efter två timmars väntan var vi hungriga igen. Vi gick då tillbaka till samma ställe som vi käkade frukost. Tonje betällde fruktsallad och jag en grekisk sallad med Tonfisk och en fruktsallad.

Strax efter det kom Sotani och hämtade upp oss. Vi bad han köra mot SHOPRITE. Eftersom han är lite efterbliven ville vi vara säkra på om han visste vart det låg. Han svarade bara
- JA JA, MIMI NA NDJOA och det betyder att han vet.

Men helt plötsligt frågar han wapi?? Vart?
Herreguud suckar jag och Tonje surt i baksätet. Vi ropar till han, att han sa ju att han visste.

Vi kunde märka hans ledsna ansiktuttryck efter vårt utbrott och vi gav han en lungt och försiktig vägbeskrivining. Men det gick ju inte heller så bra, för han fattade inte vad vi sa.
Till slut ringde han en kompis och frågade.

När han fick reda på vart det låg så fattade han vart han skulle köra. Han lös som en sol och han vände sig bak mot oss i baksätet och gav oss världens smil.
- MIMI NADJOA SASA!

 och det betyder nu vet jag. Precis såhär såg han ut också. Nu när jag tänker på det så liknar han på en häst.
HÄST SOTANI och BEN THE FROG!


Efter storhandeln så drog vi hemåt. Jag var helt slut. Det blev en lång dag i stan.
Först körde vi mot mamma ställe för att lämna mat åt dem. Lila kesiha hade idag vart på sjukhus hela dagen för hon hade fått malaria. Mamma hade inte fått tid att laga mat på hela dagen så jag köpte med lite mat till dem.

Dennis byggaren har idag vart på maskin verkstad hela dagen. Där har han ordnat dörrar och fönster som han förhoppningsvis ska sätta dit på huset imorgon. Håll nu tummarna att allt är blir klart tills imorgon. Det börjar bli snålt med dagar.

Under vår storhandel idag så hade vår favvorit tidning kommit ut. FHM tidningen Från SOUTH AFRIKA.
I dagens tidning stod det något väldigt intresseant. Något om penis förstoring. Nu är det inte bara brösförstorning längre, utan nu ska männen också gå under kniven. Moohahahha
THE ACTION IS IN THE THE TRACTION


GOD NATT<3

Dag 74 Söndag

Hej hej!

Idag morse vaknade jag av världens baksmälla. Igår kväll drack Jag mina tre glas med vin och Tonje  sitt glas med Cosmopolitan. Av det lilla så blev vi bägge två bakis. Därför har vi nästan bara legat och sovit hela dagen.
Att ligga i den sköna sängen har inte skadat mig nåt. Jag har sovit som en gud.

Igår kväll blev det tyvärr ingen dans för mig. Blev istället att sitta och hänga på DOUBLE THREE HOTEL med ett par kompisar. Hotellet låg 100 meter från SLIP WAY. DOUBLE THREE HOTELL var stort och väldigt fint. Bygget är väldigt nytt och byggdes för bara två år sedan.

Idag har vi inte gjort allt för mycket. Nästan bara sovit hela dagen och hängt runt på SLIP WAY. Vädret blev inte som vi hade tänkt oss så det blev inte att åka till någon Ö idag. Det är tråkigt för Tonje skulle ju ta riktiga modellbilder på mig vid stranden idag. Men det får bli en annan dag.

Vid 16.00 tiden kom Ben vår taxi och hämtade upp oss. Nu är man tillbaks till vår lilla lägenhet. Strömmen är här så det är inga sura miner här inte. Ikväll ska jag lägga mig tidigt.

Imorgon blir det att gå till mamma för att se vad Dennis har gjort för arbete denna helg. Han nämnde att fönstren skulle äntligen sättas dit Imorgon.

Längtar med spänning!

God Natt<3MAZAI KVINNAN!!MAZAI KVINNAN POSERAR!

Tonje....ÖPPNA  DÖRREN!!!!
Jaaaa...Så roligt hade vi det på hotelletNär jag kom hem gav den söta Tonje detta fina arbandet till mig som hon hade köpt i smyg medans jag låg och sov. Tack sweetie. Jag blev alldeles varm om hjärtat;)
Dag 73 Lördag SLIP WAY

Hej hej!

Just nu befinner vi oss på SLIPWAY HOTEL. Slip way är ett vädigt känt turist ställe. Det finns resturanger och masser med butiker. De bjuder också på musik och dans. Kanske blir det dans för mig ikväll.
Ikväll ska vi bara njuta. Vem vet, kanske blir detta vår sista utekväll tilsammans här i Tanzania. Nu ä det bara 15dagar kvar tills vi reser från detta underbara varma land.Här kan ni se vårt utsikt från balkongen....


Vill ni kanske ha ett Mazai halsband??
Emma om du läser detta. Är det ett sådant du vill ha?
Jag gillar det som är längst ut här, den har många fina färger....


Idag passade jag också på att köra inom min gamla skola. Här gick jag när jag va liten.
Många minnen.....Nu ska jag hoppa in i dushen. Sedan ska vi gå ned och se vad SLIP WAY har att bjuda på. Ha en trevlig Lördagskväll, för det ska vi ha;)Dag 72 FREDAG

God kväll!

Nu är det bara 16 dagar kvar tills vi reser hem. Hem till kylan. Idag har vi spenderat mesta tiden på stan. Först var vi och tog ut pengar till Dennis som idag skulle komma hem från sin resa.
Efter det träffade vi Rose mary (mamma china). Vi träffades för att äta mat och prata.

Istället för att ta den vanliga Taxin hem så valde vi idag att hoppa in i en PickiPicki. I 70 km/h och den hårda trafiken kom vi äntligen fram till Mbagala. Klockan hade redan blivit 15.00.  Idag blev det ingen mamma besök eftersom tiden var knapp och vi ville gärna bara slappna av. 

Men synd var ju det för mamma hade idag lagat Anka eller And till oss. Är inte helt säker på vad det heter. BATA på swahilli. Dessutom så vet jag inte om jag hade klarat att äta köttet. Får prova det nästa gång kanske.

Istället så lagade jag mig egen speciallitet. CHILIKINICARNE. Ris, böner och köttfärs. CHILIKINICARNE var en av måltiden i skolan som jag tyckte väldigt mycket om.
Jag lyckades nästan laga den lika god, kanske att min blev en liten aning godare;) Tonje tyckte också om den. Till och med vakten Hassan som fick smaka lite av maten tyckte den var god.

Efter maten blev vi mätta och belåtna. Jag hoppade in badkaret och tog min efterlängtade dusch. Strömmen är här och kvällen kan inte bli bättre. Imorgon ska Dennis äntligen börja jobba med huset igen. Längtar så mycket för att se resultaten när dörrar och fönster är på. Vi kommer förmordlingen inte få se resuttaten förns på måndag.

Hörs imorgon iallfall<3 GOD NATT
Här får ni se dagens galna bilder!!!


Ligger i min säng och fösöker slappna av.....men jag kan inte motstå att kolla på Tonjes fantatiska show!


     
I SAID HWO LETS THE DOGS OUT VHWOO VHWOO VHWOOO.....
Bästa showen någonsin;)
Tonje hittade tidens vackraste cyckel ute vid vår gång. OK Erica, du sätter dig där bak och sedan ställer vi fast ett paket med ägg där framme och sedan kör vi ut till byn och selger lite ägg!


eller så kastar vi ägg på huset....

Vill avsluta med dagens bild....Tonje står och lurar bakom köksväggen och väntar in. Till hon plötsligt dyker upp och skrämmer mig och tar bild samtidigt.
Ni kan väl förstå hur rädd jag blev. Kändes som att skalet föll från sitt sköld. USCH. Undrar om man kan dö av att bli skrämd. Det kändes nästan som det.

Tonje får nu passa sig i varje sekund för jag kommer att ge igen en vacker dag.....AAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH.....

GOD NATT!


Dag 71 Torsdag!

Hej hej!

Denna torsdag morgon vaknade jag pigg och glad. Sedan blev en dags tur med mamma och Tonje till Mbagala handelsmarknaden Vi handlade ris och fisk som vi skulle laga till middag.

Efter att vi handlat klart drog vi till Keishas skola. Läraren hade kallat in mamma. Jag och Tonje ville gärna följa med och höra vad som pågick. Vi mötte en vild Keisha på vägen dit. Hon sprang runt och lekte.

När vi kom fram till skolan påstod läraren att Kesiha hade stuckit av från lektionen för att leka. Keisha är en bra elev men att hon ilband inte vill lyssna. Men när hon lyssnar så är hon väldigt smart och lär sig snabbt. She is doing well sa läraren. Läraren nämnde också att Kesiha ljuger väldigt mycket. När hon tar bussen till och från skolan så betalar hon inte bussen utan gömmer pengarna i sockan. Sedan ljuger hon och säger att hon inte har pengar. Keisha är riktigt skit unge. Jag hoppas verkligen för hennes bästa att hon blir bättre annars kan det gå riktigt illa.


Här är hon lilla skit ungen och hennes kompis hemma hos mamma!
Ni kan ju se den besvikna Erica i bakrunden...

Efter att pratat med lärare och huvudlärara och rektor och massa andra så var det dags att gå hemåt. Vi hade ju SAMAKI (fisk) att laga.

Mamma satte genast igång med matlagningen och hjälpte gärna till. Eftersom mamma bara har en ”kokplatta” En liten trä sak man stoppar ned kål eller vad man nu kallar det. Det tog iallfall en himlans tid och vi började bli hungriga. Tonje började bli rastlös och jag var sur och grining.


Här ser ni hur sur och grinig jag kan se ut när jag inte får mat;)


Ännu värre  blev det när Åskan kom. Vi trodde genast att de var en bomb, för det lät precis som sist när det faktikst var en bomb. Våra hjärtan bultatade och vi visste inte vart vi skulle ta vägen. Tonje sprang runt som en stucken höna och ringde genast ambassaden och frågade vad som pågick. Men ambassaden hade inte hört något om någon bomb och de var säkra på att det var åskvädret. Men de skulle självklart återkomma om det var det. Till slut visades det bara vara åskaväder. Phuu. Mamma och alla de andra som såg hur rädda vi var bara utbrast av skratt.Men när kameran är framme så måste vi ta fram THE SMILE;)Mörk, mörkare, mörkast!

Minns ni vår vän Juliet, tjejen vi mötte på bussen till kisomo. Ja hon kom på besök hemma hos mamma. Vi satt där en stund och pratade sedan drog vi hem till oss. Hemma hos oss bjöd vi på godis, dricka och lita av oss själva;)


Dag 70 Onsdag (Doctor indisk)

Hej hej!

Idag är jag mitt gamla jag igen. Hela igår dagens låg jag i sängen och hade feber ont i magen och ont i huvudet. Vi trodde det var malaria eller någon slag magbakterie. Iallafall målet var att om det inte blev bättre skulle vi åka in tidigt idag morse.

Klockan 08.00 kom Ben taxi chauffören och hämtade upp oss. Jag hade redan besökt toaletten och inga förbättringar hade skett. Febern var fortfarande kvar och illamående och huvudvärk likaså.

Det kändes bäst med en undersökning. När vi kom dit så fanns det folk överallt som vanligt med kön flöt på bra. Först fick jag registrera mig och betala läkarbesök. Under väntan tog en tjej pulsmätare på mig. Hon pumpade på som bara den. Så jag ropade ut AJAJAJ. Hon bara skrattade. Det gjorde fan ont. Om jag fick chansen skulle jag fan puls mäta hennes huvud. Detta kändes inte bra ut. Och jag nämde till Tonje att jag genast kände mig mycket bättre att vi skulle gå hem. Mhäää lägg av Erica. Och vad händer när du kommer hem då? Då blir du genast dålig igen utbrast hon. DU MÅ TESTA DIG din lilla skitunge.

Jag hade inget annat val. Strax efter det fick jag besöka läkaren. Han var en normal stor indisk man. Väldigt trevlig. Faktiskt så var han som en läkare ska vara. Han undersökte mina ögon, mun och andningen. Sedan sende han mig till ett BLOOD LABATORY där jag skulle testas för Malaria och en annan bakterie. Där fick jag åter igen betala. Inga stora summor.

Under väntan där tvätta jag av mitt lilla långfinger. För jag var redo att ta ett litet stick där. Mannen i den vita rocken kom sedan och ropade till nästa. Det var min tur. Den vita rocken hade lite fläckar här och där. De vita handskarna var på men jag har ingen aning om hade bytt dem. Det såg nu ut som han gick runt med samma handskar hela tiden, Inte vet jag.

När vi kom in i den lilla hörnan som inte alls var ett privatrum utan mellan mig och de andra som väntade var det bara et skynke. Ett skynke som man bara drar för. Om man inte drar för kan alla se in.

Doktorn fick minst tre gånger säga åt mig att sitta ned. Ska jag göra det här eller inte tänkte jag för mi själv. Till slut satte jag mig ned. Han kollade i min mapp och sedan tar han fram SPRUTAN och inte den lilla stick grejen som jag trodde han skulle ta fram. Mitt hjärta börja bulta likaså mina ögon. Tårarna rann när jag såg den vassa nålen som han skulle sticka i min arm. DONT CRY MY DEAR säger doktorn. Tonje ropade vill du lyssna på musik gumman. Jag nämnde tidigare att jag måste ha musik om nålen kommer. När han stack i nålen i armen så försökte jag lyssna på musik. Kommer inte ens ihåg vilken sång som spelades.

Och vips så var det färdigt. Usch jag hatar sprutor. Speciellt när jag inte var förberedd. Jag fick liksom inte med mig att doktorn sa att jag skulle testat för två saker. Men gjort var gjort.

Efter en timmes väntan på resultaten så återvände vi till den Indiska doktor gubben. Vi visade honom resultaten och han sa att det inte var Malaria. Men han sa att jag hade väldigt bra blod att jag kunde donera om jag ville.

Efter allt var färdigt så gick vi och köpte ut medicinerna som doktorn hade skrivit ur receptet på. Får nu hoppas att jag snart blir bättre i magen.

Vi var på sjukhuset i tre timmar. Och vi bägge två kändes oss vrålhungriga så vi tog en snabbtaxi mot stan. Tog oss in på vår favorit restaurang och där landade vi och åt oss mätta.

När vi äntligen kom hem la oss bägge ner i sängen. Tonje somnade ganska snabbt in och jag blev ensam kvar. Jag kunde inte somna för jag
hade fått allt för mycket sömn från gårdagen. Jag fick helt enkelt sysselsätta mig själv. Det blev tvättning, leka med hundarna och hitta en mogen passionsfrukt. Yepp vi har ett passion träd, coolt va!?

Ikväll blir det nog uppe sitta kväll för min del. Inte ett dugg trött. Skall nog krypa ner och se på någon bra film och samtidigt dricka en liter vatten med SAVE. Ett slags pulver jag fick med som jag är tvungen att blanda i med en liter vatten. Snacka om en kissnatt det blir för mig.

GOD NATT!

 

 

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!