Dag 50 Rainbow Hotel

Hej! Då bor man här igen Rainbow Hotel. Andra gången för denna vecka. Vi har precis checkat in. Vi sitter och skålar för vår resa till Zanzibar imorgon. Det ska bli härligt.
Igår var jag och hämtade upp Patricia och Silva. De har varit på 3 dagars safari i Mikomi. Glad över att deras resa gick bra.
Igår kväll vid öppningsdagen så fick vi besök av denna fantastiska man. Eugene. Han jobbar för UN och kommer ifrån Sydafrika.
Nu ska vi fortsätta ha det trevligt här i rummet. Imorgon bitti klockan 9.30 går båten mot Zanzibar. Ser fram emot lite semester och avkoppling tillsammans med mina vänner. Ha det bra

Dag 49! Bijampola shop

Då var dagen kommen. Härmed öppnar vi Bijampola shop. Äntligen har mamma fått sig en kiosk. Som jag har längtat efter den här dagen. Det firar vi med kex och godis till alla gäster.
Lycklighet känslan ser ut såhär.
Glad mamma har längtat så.
Vi är väldigt glada just nu. Ville bara snabbt skriva ett glatt inlägg på bloggen innan jag beger mig ut till kiosken igen. Detta är en dag att minnas. Kram

Dag 48! En dag till Öppning!

God kväll! Nu är det bara en dag kvar till öppning av mammas kiosk. I två dagar har vi nu sysslat med att packa upp och ställa allt i sin iordning.
Idag fick vi upp allt på plats.
Här står det skrivet lite av det vi ska sälja.
Bijampola shop heter kiosken.
Vi är otroligt glada , nervösa och längtansfulla efter morgondagen. Mamma har nu en kiosk där hon kan sälja lite av varje. Och dessutom en grönsaksbodd där hon kan sälja grönsaker.
Ja folkens. Imorgon slår vi upp portarna för Bijampola shop i Mbagala. Dagen jag reste hit för är kommen. Som om jag har längtat efter denna dag. Jag har jobbat, slitit och sparat allt jag kan för att nå målet. Det känns helt otroligt. Tro mig efter imorgon så kommer jag att känna mig som en miljonär fast ännu bättre. Att bygga upp något med knappt en krona i fickan så värde sätter man sitt arbete mer. Man gör det med hjärtat och inte med plånboken. ..och till slut så når man målet.
Vem kunde ana att jag skulle stå där jag står idag. Allt började då jag såg hur min mamma hade bott efter att vi flyttat och bott i Sverige efter cirka 10 år. Jag bestämde mig bara. Sen dess har inget hindrat mig. Se på mig nu. Jag har lärt mig mycket och jag är berikad. Berikad med vänner, familj, kärlek och mod. Och jag kommer att fortsätta min resa....det här är bara början. Ingen aning vad som väntar mig men varje dag är som en oöppnad paket. Imorgon lägger jag upp bilder från öppningen. Det vill ni inte missa. Trevlig kväll och hoppas Sverige vinner fotbollsmatchen mot Danmark ikväll. Hejja Sverige.

Dag 44. Mina vänner är här!

Hej! Nu är mina vänner här. Jag var och hämtade upp dem vid flygplatsen onsdags natt klockan 03.30. Och klockan 04.30 var vi tillbaks vid hotellet.
Patricia och Silva vid flygplatsen, De kom med Turkish Airlines.
När vi kom fram vid hotellet så var vi inte trötta och vi gick aldrig och la oss. Utan vi stannade uppe hela natten. Vi tog en strandpromenad, pratade och käkade frukost när den öppnade vid 0700.
Jag var nöjd.
Nöjd Silva.
Efter att ha käkat frukost och när solen hade gått upp ordentligt gick vi tillbaka till stranden.
Här vi. Nöjda som bara den.
På kvällen åkte vi en snabbis till en supermarket med badaje . Silva och Patricia tyckte det var skit spännande och roligt att åka tuktuk.
Idag morse tog vi lite sovmorgon eftersom vi inte har sovit på ett dygn. Vi var typ sist vid frukosten men fick i oss en massa gott ändå.
Dröm frukost.
Idag är vi på stranden igen. Solar och badar och har det gott. Vi njuter.

Dag 41 Måndag i Mbagala!

Hej! Då var det måndag i Mbagala ..igen. Vi har vaknat tidigt som vanligt. Matat hönsen, krattat gården städat och torkat golvet inne. Efter frukosten kan man vila lite. Innan man kör igång igen. Mamma är och handlar mat. Keisha ville stå och sälja grönsaker idag. Jag sitter just nu vid datorn. I helgen har det regnat mycket så igår hade vi en riktig hemma dag.
I fredags så var jag och mamma och handlade torrvaror till kiosken. Tre sorters ris 50kg, tre sorters böner 50kg och socker och ris.
Och i Lördags var vi och köpte en våg för att kunna väga kg/pris. Imorgon åker jag in igen och köper andra saker som vi ska sälja i kiosken. Bland annat duschtvål, tvättmedel, te, dricksvatten i petflaskor och dricka Snart är det dags för öppning. Men inte riktigt än. Det är bara lite kvar nu. På onsdag kommer den nya personen som ska jobba i kiosken. En ung kille som kommer ifrån Bukoba. Det ska bli kul att få träffa honom. Det händer något annat roligt på onsdag. Mina bästa kompisar från Sverige kommer hit. Patricia och Silva. Det ska bli så kul att ha dom här. Sedan är det bara 19 dagar kvar tills man reser hem till kylan. Jag vill inte. Det var lite uppdateringar. Nu ska jag försöka få tag i någon som kan rita snyggt på väggen. Men har ingen aning vad kiosken ska heta. Mamma får bestämma vad hon vill att kiosken ska heta. Annars så skriver vi bara Dukani som betyder kiosk. Ha det bra.

Dag 38 Mbagala

Hej! Igår fick jag möjlighet att åka att köpa nytt internet avtal på mitt modem. Men det är heltidsjobb att ta sig någonstans. Tre timmar dit och tre timmar hem. Det är fruktansvärda bilköer, överallt. Man vill helst inte ta sig någonstans för man vet att det kommer att ta tid och man får stå i bilköer. Därför har vi i veckan väntat med att storhandla varor. Istället har vi tänkt storhandla nu på Söndag. Det brukar vara lugnt med bilköer då.
I veckan har jag sett till att fixa vår el som har bråkat varje kväll. Har köpt ett helt nytt elsystem. Denna system ska istället ta in lite ström som den kan behålla. Nu funkar det som det ska och vi har ström varje kväll. Man blev lite små galen när strömmen kom och gick hela tiden förut.
Här har vi honom...the Electric man. Fundi Omeme. En stillig man i sina bästa år. Och jag tackar honom för att vi fick tag i ett nytt system så snabbt. Utan honom hade vi nog fått väntat i evigheter.
Nästan varje morgon så köper vi färsk mjölk av denna roliga mjölkbonden. 2 liter cirka 7 kr. Det smakar ju så gott.
Här är en annan spännande man som jag haft ett möte med under vecka. Han driver ett företag som jobbar med sopinsamling. Jag hade lite frågor om hur hans företag hanterade sopor. . Varje dag så samlar man in 14 ton sopor. Det är ganska mycket sopor. Och vad gör man med allt? Man gräver ned det mesta och återvinner lite. Petflaskor är populärt att återvinna. Resten får jorden natur återvinna eller bara ligga och skräpa. Men inte länge till.
Under mötet så sjöng och spelade ett band. Väldigt trevligt. Bahari beach hotell.
Lilla Keisha vid stranden. Denna tjej älskar att bada i havet. Det tar inte mer än en sekund så är hon i vattnet. Eftersom hon inte har lärt sig simma än så ser man efter henne som en hök. Det var allt som jag har gjort senaste dagarna. Jag kan inte fatta att allt har gått så fort. Mindre än en månad kvar tills man flyger hem till Sverige igen. Jag vill inte att det ska gå så fort. Nu ska jag sova gott folk. God natt!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!