Dag 7

 

Serengetti/ Ngorogoro krater

Hej hej. Vilken dag vilken dag. Klockan 05.00 larmade våra telefoner, det var dags att kliva upp. Det var alldeles kålsvart ute. Innan solen sakta började stiga upp och man hörde fåglarna sjunga. Efter att vi hade slängt i oss lite frukost så var det dags att ta all vår packning och sätta oss i bilen. Det var vår sista natt i Serengeti. Jag tycker att det var en härlig upplevelse att få bo ute bland alla vilda djuren. Men det är inte bara djuren men också alla små insekter som var överallt. Förutom alla småkrypp som man faktiskt klarar av att undvika om man inte bryr sig. Man är inte från små staden Alta som vissa andra här i gänget som skrek åt minsta lilla spindel och kryp. Nya upplevelser är alltid bra, bra som dårliga.

Klockan 06.30 började vi köra mot Ngorongoro Krater det är en annan djurpark. Här åkte vi ned i en sådan kallad krater. Idag fick vi bland annat se en av de djuren som fattades i vår BIG FIVE som jag nämnde igår. Noshörningen! Så vi lyckades att se alla BIG FIVE djuren som innehöll Lejon, Elefant, Leopard, Noshörning och Buffalo.

Men inte nog med det, idag fick vi se en hel del i Ngorongoro krater. Det första vi ser är fem stycken Geoparder som väntar in ett byte mitt ute i savannen. Men bytet försvinner iväg och de fortsätter att vänta in nåt annat djur. Sedan får vi syn på en Elefant med världens betar. Betarna nådde ända ner till marken nästan och dessutom var elefanterna gigantiska. En kort stund efter vår lunch rast så får vi syn på tre stycken lejon. Två hanar och en hona. De ligger och mumsar i sig ett byte de precis hade jagat. Vi såg inte riktigt vilket djur de käkade upp med den hade svart skinn iallafall. Det var fanatiskt att se, precis som i tv fast man såg det i live. Jag kan bara säga en sak att man måste åka på safari, ni får bara inte missa denna maktfulla natur.

Efter tre timmars tur nere i Ngorogoro kratern var det dags att köra tillbaks mot Arusha hotell, bort från naturen. Och istället till mycket bilar och människor. Ibland så är det skönt att slippa all trafik och mycket människor överallt. När vi äntligen kom fram hela och glada till Arusha hotell var det bara att hoppa in i duschen med en gång. Jag luktade verkligen apa, så det kändes skönt med en varm och god dusch.

Imorgon dag 8 ska vi stiga upp klockan 05.00 igen för att ta bussen klockan 05.30 som tar oss tillbaka till Dar es salaame och till South Beach Hotell. Där vi var från och med dag ett. Nu måste jag verkligen sova annars kommer jag aldrig komma upp imorgon. Godnatt<3

OBS BILDER KOMMER SNART!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0