Nya tag!

Hej folkens! Tillbaks till Sverige. Folk frågar hur det känns att vara tillbaka och jag svara bara både bra och dåligt. Jag saknar Tanzania redan. Men det är skönt att komma hem och jobba lite igen och spara. Sedan resa tillbaka igen. Ni som har följt med i bloggen undrar säkert hur bygget med kiosken gick. Och jag kan tala om att huset är uppe. Väggar, tack och dörr. På grund av ett stop mitt i bygget så hann vi inte mer. Men det som återstår är järngaller som ska läggas på muren mot väggen. Om ni kan förstå. Kunderna ska handla utifrån och mellan kunderna och säljaren ska det vara ett järngaller. Sedan ska det byggas en gate när man ska stänga igen butiken. Hoppas ni fattar.
Men fick en hälsning av mamma att nu har järngallret satts på plats och hon ska skicka bild snarast. Om hon nu lyckas med det. Men det var iallafall skönt att höra det. Nu återstår bara färg, hyllor som ska sättas på väggen, licens för butiken och varor. Får nog bli tills jag reser tillbaka. Inom snarast framtid.
Seleman sätter dit dörren.
En annan sak jag längtar efter är dessa underbara vänner. Här är vi samlade innan jag reste.
Mest av allt så saknar jag min pratsprudlande mamma och lilla Keisha.
Men nu är man hemma och tar nya tag. Har redan börja jobba på H&M och det känns ganska bra. Idag är man ledig och passade på att laga hemlagad juice. Färskt och inga konstiga tillsatser.
Första på bilden innehåller dessa råvaror. Se så coolt hallonen fördelar sig.
Andra bilden innehåller dessa råvaror. Kan kalla det Morgon kick. The reality is back. Tar en dag i taget tills det är dags att resa igen. Nu ska jag äta mat och dricka min Spenat och hallon juice. Ta hand om er KRAM

Monday is not a bad day!!

Hej Allesammans. Sorry att jag inte har hållit er uppdaterade. Men här hemma hos mamma går man upp med tuppen och på kvällen vill man bara sova. Men idag tog jag mig i kragen och bloggar lite. Det sägs att måndagar är dåliga dagar men inte om man vänder på det och ser det som Monday is not a bad day its a good day. Jag har haft en frustreande helg med rädslan av att ha blivit blåst. Byggmästaren som har ansvar för bygget av kiosken har inte varit på plats på 2 dagar nu. Och han har inte svarat på bägge av sina telefoner. Då tänkte jag, jahap är det såhär det känns att bli blåst. Pratade med pappsen igår kväll och talade om för honom hur situationen var. Han svarade bara, ja Erica det är sånt som händer här i Afrika. Men lilla jag tror oftast gott om alla. Idag morse hörde han av sig. Han var fortsatt inte på plats idag men istället skickade han en annan Fund (snickare)som skulle förbereda för innertaket. Förhoppningsvis byggs innertaket imorgon. Aja...så länge jobbet går framåt så är man nöjd. Måndagar kan vara bra..... ibland;)
I lördags så var jag och mamma på en visiting day hos vår pärla Keisha. Hon blev jätteglad att vi kom och hälsade på henne. Jag med. Har saknat henne så. Men det är skönt att se att allting går bra. Jag skulle inte kunna säga att skolan är 5 stjärnigt men åtminstone slipper hon sitta på marken och räkna matte tillsamman med tusen andra skrikande barn. Dessutom får hon lära sig engelska som är en stor fördel här.
Under förra veckan fick vi besök från några av mammas vänner och släktningar. Hon till höger om mamma på bilden är mammas kusin Regina.
Underbar människa den där Regina.
Jag har umgåtts med min barndomsvän Addy. Hon har köpt en liten butik där vi ska sälja kläder. Därför har jag hjälpt till lite medans jag kan.
Vi har målat om. Från mörkröd till happy peach.
Har nog aldrig i hela mitt liv målat en vägg. Förut tyckte man att det såg så tråkigt ut. Stå och måla. Men det visar sig vara ganska kul.
Från kaos till paradis.
Här sitter en genonförskyld tjej och väntar på mat.
En vis gammal man sa en gång till mig. Du säger att du älskar hundar. jag ska tala om en sak dig. En människa som behandlar en hund eller katt bra. Är en bra människa. Kan stämma ganska bra. WORD Det var de senaste nyheterna. Ni är bäst Kram och God natt

1 Februari 2015

Glad första februari allesammans. Nu är det bara 12 dagar kvar tills jag reser hem till kylan. Inget jag ser fram emot direkt. Idag har vi inlett ett nytt byggprojekt här hemma hos mamma. Det ska byggas en hemma kiosk . Hon kommer att kunna sälja matvaror. Och på så sätt kunna försörja sig själv. Alla människor förtjänar en inkomst.
Byggmästare på plats.
Dessutom kommer hon att kunna sälja sin hemmalagad glass hemifrån. Här är en bild innan hon går iväg till ett stånd som ligger lite längre fram i byn.
Jag är sån lycklig människa att jag ännu en gång kan bidra med något bra. TACK<3
Något annat som gör mig lycklig är att jag får skapa något. Som tillexempel dessa masaiskor. Från en ide till verklighet. Jag har designat och en masai har tillverkat dem. Han hjälper mig och jag hjälper honom. Det är så det ska funka. Det kan inte bli enklare än så.
Så nu säljer jag dessutom masaiskor. Jag vet att i Sverige är det snö och vinter. Och det sista ni vill köpa är väl ett par sandaler. Men ni vet att jag säljer dem så det är bara att höra av er om ni är intresserade av att köpa. 5% av summan går till framtida projekt här i Afrika.
Säljer också armband. Denna design i Tanzania eller en valfri design efter egen smak. 8.000 TSH cirka 40 kr.
Masai sandal. 30.000 Tsh cirka 150kr
Masai sandal. 30.000 tsh
Masai sandal. 30.000 tsh
Masai sandal. 30.000 tsh
Masai sandal 30.000 tsh Det var allt för idag. Nu måste jag hjälpa mamma med maten. Kram kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!