Sverige!

Hej!
 
Då var man hemma i Sverige igen. Det är grå, mulet, kallt och ibland sol. Känns som att vädret är väldigt ostabilt. Har blandade kännslor med att vara hemma i Sverige igen. Saknar redan värmen, kulturen och framförallt familj och vänner. 
 
Men jag är glad att jag hann med det jag ville hinna med. Med alla byggprojekten där hemma hos mamma. Registrera företaget Duniani. Han träffa lokal regering angående mitt miljöprojekt. 
 
Han var väldigt positiv kring det hela och han var villig att hjälpa till. Marken som ni ser nu är den mark som jag fick åka och kolla på. Gillade jag marken så fick jag ta marken och påbörja mitt miljöprojekt sa han. Jag blev så glad.
Nu måste jag skriva en detaljerad affärspresentation om projektet sen ska han hjälpa mig därifrån. 
Sen blir nog projektet i full gång.
Jag längtar!
 
Marken ligger i Temeke Mbejanga. 
 
Nu när man är hemma i Sverige så är det bara hard work som gäller. 
 
Jag kommer att fortsätta att blogga om äventyret här tills min riktiga hemsida blir klar.
 
Nu är det dags för mig att sova. Imrorgon ska jag upp tidigt och jobba på H&M. 
 
Ha det bra och lev väl
kram kram
 

Slut på resan och äventyret!

Hej!
 
Nu sitter jag vid flygplatsen klockan är 02.18 och flyget går 03.05. 
Då var det slut på resan och äventyret. Tillbaka till verkligheten som man brukar säga. 
 
Fortfarande lika jobbigt och tungt att säga hejdå till mamma. Man gråter som en bäbis varjegång.
Man ses typ bara en gång per år. 
 
 
Fick också uppleva mammas födelsedag på väldigt länge. Och som present fick hon en ny kyl och frys. Sponsrad från mina underbara kollegor. H&M gänget. Från djupet av mitt hjärta tusen tack<3 Och mamma blev väldigt glad och tackar orehört mycket.
Ni är bäst 405 mitt andra hem<3
 
Det kommer fler uppdateringar framöver. Nu ville jag bara tacka alla som jag har mött och hjälpt mig med allt mellan himmel och jord. 
 
Tuta unana...vi ses igen!
 
Snart är det bording
 
 

Glad Påsk! -Jangwani Beach

 
 

Hej och Glad Påsk! 

 
Idag väljer många i Tanzania att spendera deras tid i kyrkan. Addy och jag väljer att spendera tiden här på stranden. Jangwani beach hotel. Men Addy drar till kyrkan snart. Vi passar på att bada, gymma och ta lite massage innan. Veckan har varit slitsam. 
 
Hoppas alla har det bra och njuter av påsk ledigheten.
Stor kram och lev väl <3♡
Bilder från Meet and Mingle förra helgen.
 
 
Hjälpte till och städa lite med strandmännen som städade upp stranden. Det var fullt med sopor bland annat plastpåsar...
 Vi har mycket att jobba emot.!
 

Dag 38 Osterbay Kindodoni!

Hej! Här är det gas i botten. Resor till möten nästan varjedag. Jag kommer behöva en riktig bra massage när jag kommer hem till Sverige. Under de senaste dagarna har jag sprungit in till nästan alla matbutiker. Jag har presenterat min miljökasse och mitt miljöprojekt. Jag har fått positiva feedback och vissa var intresserade av kassen men den var väl dyr för deras budget. Därför försöker jag nu hitta en fabrik här på plats som kan tillverka liknade miljökasse. Idag var jag och besökte en fabrik här i Dar es salaame. Fabriken och företaget heter kapari. De tillverkar miljökassar av liknande material. Att tillverka miljökassarna på plats skulle gynna landet och man sparar energi på transporten.
Out and work for it!! Jumping in to the sharks. Man är ganska sliten. Avstånden är så långa här. Det tar tid att ta sig från en plats till en annan. Därför bor jag just nu hos min vän Addy. Hon bor centralt jämfört vad morsan gör. Från mamma till Addy tar det nästan 2 timmar med lokalbussen. (Daladala)
Det har byggt ett nytt transportmedel. Snabbbussar som åker raka vägen och tar inte så många stopp. Har inte testat att åka än. Hoppas verkligen de bygger till mbagala framöver. Det skulle verkligen underlätta. Ibland är det så full och folk krigar för att ta sig fram in till bussarna. Har faktiskt testat en gång jag försvann in i smeten och gled in i bussen. Det är ibland en fördel att vara liten. Men jag lovar er det är ingen vacker syn!! Som hundar som ska ha köttbiten eller som att det var den sista bussen på jorden. Helt sjukt. Om ni ser så skulle ni förstå vad jag menar. Det roliga är att människorna är medvetna om deras beteende och skrattar åt det. Galet. Ibland saknar man bussarna i Sverige där går allt lungt och föriktigt.
Tacksam att jag har dig som vän Addy! Ställer upp i alla värder<3 luv ya
Hemma i mbagala växer färska sötbananer. Här är en mogen bananklyfta. Smakar så gott!
Tam sana!
Utanför Addys hem ser det ut såhär. Fruktansvärt. Och det finns massor med plastpåsar som har torkat in med jorden med. Ett riktigt sophög. Imorgon ska jag åka till Temeke och ha ett möte med en lokal regering som hanterar sopor. Får se vad jag får ut för nyttig information imorgon. Vi får hoppas på det bästa. Nu är denna kvinna helt urladdad av energi. Dags att ladda energin igen genom att gå och lägga sig. Upp med tuppen imorgon! God natt Ta hand om er och lev väl!

Dag 33. Bara 2 veckor kvar!

Hej! Nu går dagarna väldigt fort. Bara 2 veckor kvar. Har hunnit en hel del. Igår vara jag på möte med en by ansvarig för Chamazi. Presenterade mitt miljöprojekt och han tyckte det lät bra. Nu blir jag skickad vidare till chefen för Temekes sopstation och den by ansvariga där. På måndag ska jag träffa dom båda. Registration för företaget är under process. Får hoppas att allt blir klart under nästa vecka.
Vad gör jag mer här nere hos mamma än att njuta av morsans matlagning. Utforskar alla hennes odlingar!
Kokar hemlagad te från te växten.
Känns underbart att få spendera lite tid med mamma och bo i mitt afrikanska hus<3 Idag är det fredag och röd dag här i Dar es salaame. Många är lediga från sina jobb. I eftermiddag ska jag åka till min vän Addy och umgås lite med henne. På lördag ska vi åka runt till alla supermarkets och fråga om de är intresserade av att köpa in Duniani kassen. Får hoppas på ett positivt svar. Nu tar jag helg. Trevlig helg allesammans. Lev väl<3

Dag 29! Klar med alla byggprojekt!

Hej! Här hemma i Mbagala har det varit fullfart med alla byggprojekt. Men nu är allt klart för denna gång!
3000 liter simtank är färdigtbyggt. Nu behöver inte mamma fylla simtanken lika ofta på så sätt sparar hon lite ström. Plus att hon kommer att ha mer tillgång att sälja lite vatten till byborna som inte har någon tillgång till vatten idag.
Viktor testar om vattenledningen funkar! Ser positivt ut.
Passade på att sätta dit vattenledningar till vår lilla toalett. Men bygget får vänta lite tills nästa gång jag kommer. Till dess så är det utedass som gäller.
Altanen är snart färdig byggtt...fint blir det.
Nya tillskottet i familjen. Vi har fått problem med råttor så vi har skaffat en råttmaskin katten. Han heter Mambo! Och han är världens sötaste<3
Min söta, snälla och rara Jina har varit allvarig sjuk nu ett par dagar. Under tre dagar har vi varit inne med henne till sjukan för vaccination. Idag står hon på benen och kan äta ordentligt. Tack för det. Trodde nästan att hon skulle dö. Nu kan man själv må lite bättre nu när hon mår bra. Jobbigt när djur blir sjuka. Så hjälplösa. Imorgon ska jag åka in till stan igen och träffa en advokat som hjälper mig att registrera Duniani företaget! Hoppas på att allt blir klart innan man reser hem igen. Bara 18 dagar kvar nu. Tiden bara flyger iväg. Hörs snart igen Lev väl!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!