Dag 18. Vatten

Hej bloggen. Idag är man lite gladare. Igår kunde vi äntligen fira att vi hade fått vatten i vårt hem.
Jag och Keisha blev extra glada. Att vi firade med sång och dans<3
Världens gladaste Erica. Vi klarade det. Inte bara jag alla som har vart villiga att hjälpa mig med detta projekt ska känna sig delaktiga. ETT STORT TACK TILL ER. SE vad ni har åstadkommit med.
som ni kan se här så har några i byn redan hört nyheten om att mamma fått vatten och de kommer springande och fyller på sina tomma dunkar.
Fantastiskt<3
Visst blir man berörd.
Det här är babo...en gammal man. Ensam och fattig gubbe. Det var bland annat han som jag gav matgåvorna till. Visst är han söt.
Den här lilla pojken kom alldeles själv och hämtade vatten. Och tungt var det för han. Så jag hjälpte honom med att bära hem den andra dunken. Som ni ser på bilderna så var det bara barn som kom och hämtade vatten till hemmet. Inga vuxna. Det innebär att barn hjälper till hemma redan som små. Eller så är det vuxna bara lata. Hur som helst jag är överlycklig att detta bygget är klart och att mamma nu har vatten. Detta var mitt mål för denna gång. Nästa steg är ström till huset. På måndag ska vi åka och fylla i formulären. Mot alla Ods så lyckas man till slut.<3 Viljan är stor. god natt<3

Dag 17 Torsdag.

Hej på er! Här går bygget av vattnet inge vidare. Jag blir bara mer och mer frustrerad. Igår var byggmästaren och köpte en pump till vattensystemet. När de testade den igår så dog den efter två omgångar. Nu är det något fel med pumpen, så nu måste de åka och byta den. Idag vad planen att åka till Tanesco och skriva i formulärer till El. Men nu blir planen ändrad. Jag åker ingenstans utan att vattnet är fixat. Men jag blir så trött. Det har vart problem sen dag ett nu. Och det är fortfarande inte klart. Tre dagar skulle det ta från början men nu har det gått 17 dagar.
På vänster sida kan ni se pumpen och på höger sida ser ni generatorn som man fått låna för att testa om allt funkar Först sade man att generatorn var för liten och inte tillräcklit stor att hantera pumpen. Idag skulle vi testa en större generator. Men inget fungerar. Det är något fel med pumpen så nu ska man åka och byta den. Sen får man hoppas på det bästa igen.
Lillsyrran få uppleva hur livet fungerar här i Mbagala. Hittills så gillar hon det. Och det känns jättekul att hon är här. Det är första gången hon är här hos mamma. Mamma tycker nog det är fantastiskt kul att vi båda är här. Som en dröm blev till verklighet till slut<3
Lite roligare nyheter...kattungarna har det bra och igår fick vi skratta lite när vi snodde ungarna från boet. Mammakatten Elsa fick panik och skulle snabbt lämna tillbaka dem till boet. Hon bar en och en. Se så söta de är. Nu ska jag gå och titta till bygget. Vi hörs Kram

BahariBeach

God kväll! Då var detta sista kvällen på hotellet Bahari Beach. Det har varit fantastiskt roligt. Vi har njutit som bara den. Igår var det en stor dag. Pappa fyllde 60 år.
Här har vi han. Världens bästa pappa.
En nöjd 60 åring. Champagne och en pripps blå i handen.
Jag passade på att klä upp mig fint inför pappas stora dag. Tog på mig den klänningen jag köpte i Etiopien.
Vi åt Lobster till middag på kvällen Det smakade otroligt gott.
Pappa fick en liten överraskning<3 Den afrikanska tårtan.
Kvällens bild. Vi är på väg till restaurangen.
Avslutar med denna bild och vill tacka för 4 fantastiska dagar tillsammans med min familj. Pappa mår fylla många år till. Och ett tips som jag fick av han som nu har levt i så många år är. MAN SKA LEVA HÄR OCH NU. Man vet inte vart man kommer ifrån och man vet inte vart man är på väg. Men det är här och nu. Ta vara på den tiden. Helt rätt pappsen jag ska följa ditt råd.<3<3 Nu är det bed time...trötter. Imorgon drar vi tillbaks till Mbagala, mamma och vatten bygget. KRAM

Dag 12 Fredag!

Hej bloggen!
 
Igår var jag tyst på grund av att jag var sjuk och trött på allt som hade hänt. I förrgår var vi tvungna att avsluta jobbet på grund av att vi inte hittade något vatten. De hade grävt i 7 dagar för ingenting. Då sa byggmästaren att med maskin så blir det lättare att hitta ordentligt med vatten. Men att det då kostar extra med pengar att hyra in en maskin. Fine, tänkte jag. Vi måste ju ha vatten. Så vi hyrde in en maskin.
 
Maskinen skulle ha kommit igår men dök aldrig upp. Istället skulle den komma idag vid klockan 0800 men kom inte förens klockan 10.30. Det var stunder då jag trodde att byggmästaren hade sprungit sin väg. Men äntligen dök han upp med den efterlängtade maskinen som skulle borra djupt ner i marken.
 
The Life maskine has arrived;)))
 
Happy mother and daugther.....FINAALLYY<3
Det firar vi med färsk ananas från mammas trädgård.
 
 
Dagen blev bra till slut. Och jag kunde lämna bygget för några dagar. För pappa och lillsyrran kom fram idag.
Mötte upp dem på detta hotell som vi befinner oss i just nu. Bahari Beach. Det känns jättebra att de är här och att vi kan tillbringa en tid tillsammans. Just nu ligger lillsyrran och snarkar gott efter en lång resa.  Det tänkte jag också göra nu. Sov gott, imorgon blir det sol och bad.
 
OBS.. det kändes gott att få pissa i en ordentlig toalett efter ett ha spenderat 12 dagar i byn där det bara finns hål på marken ;)
 
NATTTT<3

Dag 10 Onsdag.

Tjabba!
 
 Vad dagarna går fort. Är redan inne på dag 10. Men jag njuter av varje minut. Nu ligger jag inne i mitt rum och slappar lite. Jag ska snart äta mat.
 
Byggarna är här och håller fortfarande på.. Alltså, fy vilket jobb. Det är inte lätt. Men för allas bästa så hoppas jag att de hittar tillräckligt med vatten idag.
 
 
 
Jag och morsan har varit på marknaden idag och köpt lite basmat till tre familjer som inte har det så stadigt.
Det känns väldigt bra att kunna hjälpa dessa familjer i alla fall litegrann. Det ni ser här är Majsmjöl, ris, socker, te, salt och tvål.
 
Kom precis tillbaka från att ha delat ut allt detta till familjerna som har det dåligt. Jag  är väldigt berörd och omtumlad med känslor just nu.. Familjerna tackade så mycket och jag är mer än glad över att kunna hjälpa. Önskar att jag kunde göra mer.
 
Nu ska jag äta. Idag blir det böner med ris.
 
Ta hand om er kram

Dag 9.

Tja!
 
Nu sitter jag på min stol och njuter av min egna tid lite grann. Det regnar som bara den. Mamma håller på med att laga mat. Byggarna håller fortfarande på med vattenbrunnen. Det skulle ta tre dagar och nu är vi på dag 7. Jag tog ett litet snack med han som är ansvarig. Idag dök dom inte upp förens klockan 10.30 när dom egentligen ska börja jobba klockan 09.00. Visst det är ett tungt jobb och jag förstår dem men ibland är fokuset inte helt där. Men nu säger han att på torsdag blir det klart. Vi får nu hoppas på det, är trött på att fylla på vatten i den skitiga tunnan hela tiden.
 
 
 
Idag tog vattnet slut, så vi har tvättat av lite av det skitiga tunnan och nu fyller vi på med vatten igen. Vattnet kommer  ifrån grannen, därför så har vi en slang i där. Så ikväll kan jag ta en dusch;)
 
Yeey!!! Idag har jag fått se vattnet  från detta hål. Lååååååååångt ner fanns det vatten. Det är fantastiskt.
Att bygga en vattenbrunn kommer att kosta mig 15.000 svenska kr. Inte så farligt. Nu kan mamma ha vatten tillgängligt resten av sitt liv och hon kan hjälpa andra byborna att få vatten.
 
 
Gårdagens bild. Vi var på Milimani City och storhandlade lite. Efter det satte vi oss och beställde oss lite mat på en restaurang.  
Jag tror vi väntade i en timme på maten. Som ni ser, så ser inte de andra så glada ut.
 
Dagens morgon träning. 10x3 armhävningar 20x3 situps 10x3 triceps  och 20x3 snabba squats. Sedan lite hopprep på de och en STOR portion med gröt. En bra start på dagen.

=)
Nää nu ska jag titta till hunden och sedan lära mig att laga färska böner...
 
Ha det fint
Kram
 
 
 
 

Dag 7 Söndag.

God förmiddag.
 
Nu är jag trött och sliten. Gick upp klockan 05.30 idag och klockan 06.30 drog vi till kyrkan. Sedan var det två timmar med sång, dans och predikan i kyrkan. Det var trevligt faktiskt. Det är lite mer fart här i kyrkan än hemma i Sverige.
 
Trött tjej hemkommen från kyrkan...
 
Just nu är jag typ hemma själv. Mamma drog till en fest där hennes kompis har förlovat sig. Jag ville inte följa med, har ont i huvudet. Keisha leker med sina vänner någonstans. Jag är hemma och tar hand om djuren och ser till att byggarna jobbar. Byggarna håller fortfarande på med vattenbrunnen. Och de gräver bara djupare och djupare. Ibland undrar man om det finns något vatten där nere. I sånt fall så har vi en väldigt otur.
 
Idag är det åskväder och snart kommer väl regnet.
 
Trött/glad tjej efter kyrkan. Keisha håller på att lära sig svenska och har lärt sig några ord.
Bland annat så har hon lärt sig lampa. Men idag sa hon något roligt som hon absolut inte vet vad det betyder såklart..
 
Jag- Keisha vad heter det här på svenska.?
 
Keisha- Majs.
 
Jag- Ja, bra keisha. Vad heter det här då?
 
Keisha- slampa
 
Jag-  hahahahah, nej keisha inte slampa utan lampa.
 
Det tycker jag var lite kul;)
 
Nu är klockan 14.00. Tänkte äta lite mango nu och sedan vila lite.
 
Kramkram
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!