Dag 15 Mbagala Handlat soffa.

God kväll! Jahap då har man inhandlat en soffa för första gången i sitt liv. Idag har vi haft en heldag och letat efter en soffa. Och till slut hittade vi en för att bra pris. Men fy vad dyrt det är att köpa möbler i Dar es salaame. Inte konstigt att försäljningen går dåligt här nere. Allt är ju så himla dyrt.
bild utan soffa
bild med soffa
Gårdagens bild när vi tog en lång promenad för att hälsa på en vän till mamma som var sjuk. Sedan hjälpte vi honom med vatten och inhandlade lite bas mat till honom.
På vägen hem så såg vi en apa klättra upp i en palm. Väldigt dålig bild med ni kan se lite om ni tittar på den första palmen till vänster.
Det regnade jättemycket igår och hunden fick sitta där ute i regnet. Helt ensam tills jag upptäckte händelsen och tog den under vårt tak. Det är dags att bygga ett litet hund hus eller vad säger ni. Det är ju en ny dag imorgon med.....! (Morran och Tobias) God natt god natt

Mbagala dag 13 (2014)

God kväll!
Här sitter man ikväll. I lungnet och värmen. Niklas lär Keisha gånger tabellen. Det är roligt att höra hur hon lär sig snabbt. Igår fick jag se att Keishas slutliga betyg för i år var väldigt bra. Hon fick näst bäst i klassen. Sånt blir man bara glad av.
Igår drog jag och Niklas till Kariako. Där kan man handla det ena och de andra. Men vi var och köpte kyl och frys. Efter att ha gått i flera butiker fick vi till slut ett bra pris hos en trevlig indisk man. När vi kom hem så blev mamma och Keisha jätteglada. Oj vad jag blir lycklig över att se dem glada. Nu känns det bara fantastiskt att kunna öppna kylskåpet och ta ut en kall flaska med vatten.
Mbagala centrum. Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Njutit av att vi har kylskåp. Ikväll blir det bara chill och att lägga sig tidigt. Jag ser att det har kommit en del snö hemma. Nej, jag längtar inte tillbaka till Sverige. Trevlig kväll allesammans KRAM

Dag 11 Jul i Tanzania

Hej! Hoppas ni har haft en fantastiskt juletid. För det har jag. Jag har firat den tillsammans med min mamma och Keisha. Kan knappt minnas hur länge sedan sist det var jag firade jul med mamma. Men i år fick jag det.
Ett plus var ju att Niklas och Jasmine var med. I år blev det inte den traditionella julfirande med julmat, kalleanka och snö. Utan i år blev det sol, bad och musik. I slutändan är det nästan detsamma. Man vill gärna tillbringa julen med nära, kära eller goda vänner. Det är behörighet som räknas.
Dans och underhållning vid poolen igår.
Istället för julskinka så fick det bli Lobster i år.
Och i år fick det bli en ung tomte utan skägg.
Idag vaknade jag upp utan denna underbara människa vid min sida. Inatt reste hon hem till Sverige igen. Det blev en kort vistelse i Tanzania men hon har hunnit med mycket. Vart hos min mamma, Zanzibar, tittat på djur i Mikomi, badat, solat och firat jul. Det har gått fort. Men smaken av afrika, det fick hon. Det var kul att du hängde med och träffade min mamma Jasmine. Du är guld värd.
Vid självaste julafton i väntan på jultomten<3 Underbart. Idag ska vi checka ut från detta hotell. Kijiji Hotell. Var inge vidare bra men helt ok. Nu ska jag packa ihop mina saker sedan ska vi hänga vid poolen en stund och fortsätta lära Keisha att simma. Senare blir det kanske att dra och se på Hobbit filmen och köpa kyl & frys. Toppen Kram kram

Dag 7 Mbagala Chamazi

Hej allesammans! Som ni har märkt så har jag inte kunnat blogga på några dagar. Och det beror på att jag inte haft någon internet. Men idag har jag äntligen haft tid att fixa den. Denna gång fick det bli ett samarbete med airtel som är ett stort nätverksföretag här i Dar es salaam. Typ som Telia. Men ni har inte missat mycket. Igår morse kom vi hem från Zanzibar. Vi tog in på ett hotell sedan var det rundvisning i Dar. Vi besökte Milimani City som är Dar es salaame störta shoppingcenter. När vi hade gått runt där och käkat hamburgare så drog vi till kokobeach. En lokalstrand där alla kan vistas. Kokobeach har världens godaste grillat kött. Tycker jag i vart fall. Idag vaknade vi upp tidigt. Jasmina och Niklas drog till Mikomi. I Mikomi kan man se vilda djur. Tanzanias 4e störta nationalpark där man kan se vissa afrikanska djur. Dom drog dit och jag drog hem till mamma. Vi kom nyligen hem från Mbagala marknaden där vi handlade kött och bananer. Sedan köpte jag 4 st fläkt till hemmet.
Mamma nämde att det var nästan 20 år sedan hon ägde en fläkt och att hon kommer att sova som en prinsessa inatt. Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från de senaste 3 dagarna.
Niklas var och fiskade en dag och tog med sig fiskarna tillbaka till hotellet. Han fick en tonfisk och en annan fisk som jag inte minns namnet på. Sedan ville han att hotellet skulle tillaga sushi. De visste inte var det var så vi fick förklara för dem hur man skulle göra.
Eller ja...Niklas visste hur man tillagade jag var bara tolken. Och det smakade riktigt gott
Det var lite från idag och de senaste dagarna. Nu måste jag se till maten. Morsan drog och köpte hönsmat. Later kram

Dag 4 Zanzibar 18/12-14

Hej hej! Idag blev det inget annat än en halvdag på safari blue. Snorkling. Vi blev hämtade här klockan 07.30 imorse. Just nu ligger vi ganska utslagna efter dagens aktivitet.
Passerar mot båten.
And off we go.
Selfieduett Before diving on water.
Dagens fångst.
Selfieduett nr 2
fiskar
JAMBO
Jag säger bara en sak. Det är vackert i Zanzibar. Nåväl det var dagens inlägg. Nu ska jag försöka spela kortspel eller nåt. Om jag orkar är helt slut. Vi hörs kram på er<3

Dag 2 och 3 Zanzibar .17 december

Hej! Redan gått 3 dagar och vi är nu i Zanzibar. Vi reste med båten igår morse från Dar es salaame och vid 11 tiden anlände vi till Zanzibar. Vi fick tag i en chaufför som vill ha 50 dollar för resan till hotellet men vi lyckades pruta ner 10 dollar. Resan från Stone Town till hotellet tog cirka en timme. Uroa bay beach resort heter hotellet vi just nu bor på. Det är väldigt fint och trevligt.
Det enda negativa tycker jag ärsäljarna som tjatar vid stranden. När man anländer till stranden känner man sig som en kändis "Jobbiga paparazzi" eller att en flock hungriga hyenor jacktar sitt byte. Vad är värst liksom.
Men vart fall får de inte komma upp till oss. Bjuder på en strand selfie.
Strandmodet i Zanzibar.
som man bäddar får man ligga.. Hotellet är fint verkligen och personalen är pratglada och härliga. Och man känner att arbetsmiljön är bra. De Hig fiver med varandra ler och skrattar.
The balkong i vårt rum.
pool<3
Lite akrobat och lek vid poolen.
Ny bygge i Dar es salaame.
Niklas vill ha en banan.
Bild från mammas gård i förrigår...säg hej till ankfamiljen.
Just.. det vi fick välkomstdrinkar när vi anlände hotellet.
Idag blir det bara bad och slapp. Passar på att njuta. Nää nu ska jag gå och köpa glass....hörs folkens. kram

Dag 1 December 2014

Hej! Nu har jag äntligen fått ordning på internet. Men vi har kommit fram och allt är som det ska. Vi anlände igår morse 0400. Vi sov på ett hotell nära flygplatsen. När vi hade sovit i några timmar och käkat frukost så drog vi till mamma strax under förmiddagen.
Det var verkligen härligt att få träffa mamma och Keisha igen. Jag har saknat dem så mycket. Huset var helt. Mamma har börjat odla grönt nu när hönsen har ett boende.
Till höger på bilden kan ni se höns huset. Ganska skönt nu...Annars brukar hönsen och ankorna äta upp allt grönt som mamma odlat och bajsa överallt.
Här är en del av grönsakerna mamma odlar nu...och som hon också kan sälja till grannarna.
Anannas....Nanase på swahili.
Pilipilli....
Mango.
El stången är uppe....och mamma har nu el i huset. Tanesco. Tänk att det kan kännas fantastiskt att se en el stång.
Det lagas den kända mammas banangryta. Och där sitter en hungrig Jasmine och väntar.
Det blev en djur runda på gården. Niklas hälsade på de söta ankungarna.
Bäst av allt är att se att allt går framåt och med små steg blir allting bra. Mitt under alla motgångar och svårigheter så måste man stanna upp och leva i nuet och ha kul. Och vara tacksam för det man har.
Kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!