Dag 33 Mbagala-Temeke

Hej! Idag kan jag stolt presentera att all byggprojekt är färdigt. Kiosken och lillhuset. Det tog exakt en månad. Jag har fortfarande inte hunnit med att köpa in varor till kiosken. Har planerat att storhandla på Tisdag. Sen är målet att öppna kiosken i slutet av nästa vecka.
Lillhuset.
Rummet blev rosa på insidan.
Människorna röstade till slut fram Mr. president Magufuli 2015. CCM kan regera i 10 år till. Grattis. Hoppas du kommer att göra ett bra jobb för att ta hand om ditt folk. Minska korruption, arbetslöshet och fattigdom. Bättre sjukvård och bättre skolor för våra framtida barn i Tanzania. Vi tror på dig. Idag var jag och besökte en av soptipparna. Det var hemskt att se så mycket sopor överallt. Jag vet knappt vart jag ska börja sortera !!Tänkte jag under hela tiden.
Det här är i Temeke. Här slänger man allt och sen sorterar man. Resterna slängs sedan i en annan soptipp där man gräver ner allt och som sedan blir till jord. Det finns ingen konkret återvinningsstation i Dar es Salaam. Kunskap inom källsortering finns knappt.
Det här är en kärra full av sopor som har hämtats från någonstans. Kanske från ett hem av en privatperson.
Han hämtar soporna och sedan får betalt av dem han hämtat av.
Andra får betalt per månad av soptipp chefen. Där sophämtningen ägs av ett företag. Jag ser att här finns det massor att göra när det gäller sophantering i Dar es salaam. Imorgon ska jag ha ett möte med en av företagen som jobbar med sophantering och miljön. Behöver ha svar på en del saker. Det behövs ju en förändring tycker jag. Nu ska jag äta lite. Har bara ätit frukost idag så jag är ganska hungrig. Ha en trevlig Lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0