Dag 6

(Dag 6)

SERENGETTI SAVANNEN

Vaknade upp vid 06.00 tiden av att fåglarna började sjunga för att solen var på väg upp. Det lös ett varmgult lys över hela himlen. Ska försöka komma ihåg att ta en bild imorgon så får ni se. En Otrolig utsikt var det. Vi började vår safari resa vid klockan 07.30 och har kört hela dagen. Vi har hunnit och se en massa vackra djur. Vi har aldrig sett såhär mycket djur samlade på samma ställe. Det mesta vi såg och som fanns hela tiden att se var Elefanter och Giraffer. Annars så såg vi Lejon, Flodhästar, Antiloper, Apor, Babianer, Zebror, Krokodil, Buffalo, Ödlor, fåglar, mus och sist men inte minst Leopard. En lyckad Safari i Serengeti för min del. Och imorgon inväntar det mer safari då vi ska åka ner i Ngorogoro krater och se de djuren där. Då hoppas jag att jag får syn på Gepard och Noshörning.

LITE SMÅFAKTA OM DJUREN

ELEFANTER




Kan väga upp mot 6 ton och kan springa i 50km/h.  Honorna är gravida i 22 månader nästan 2 år.

De äter cirka 200 gräs kg om dagen.

GIRAFFER

Skillnaden mellan hane och hona är att hanen har lite mörkare fläckar och har små horn på huvudet. Honorna har lite ljusare fläckar och har inga horn på huvudet.

FLODHÄSTAR

Kan hålla andan i 5-8 minuter under vattnet med sina stora lungor. De kan gapa så stort som i 90 graders vinkel.

VISSTE NI OM DE THE BIG FIVE?

THE BIG FIVE är djuren som betyder mest i Tanzania. Dessa djur är oftast starkast och lever i flock och beskyddar varandra från farliga situationer. De är dessutom väldigt eftertraktade av människor. Speciellt av jägarna som är ute efter att sälja till exempel Elefanternas betor för att sedan tjäna en massa pengar på dem. Eller att döda ett lejon för att sedan stoppa upp den och sälja den för en massa pengar. När vi var i Ngororgoro krater hade Noshörningen till och med övervakning för att inte nån skulle skjuta dem.

(THE BIG FIVE)

ELEFANTER, BUFFALO, NOSHÖRNING, LEOPARD OCH LEJON

OM ni undrar så har dom flesta bilderna tagits av den bästa Cameran.  

500D med lince 70X300

Ha det bra!

OBS!
KOMMER BILDER SENARE!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0